Hava Durumu

Çalışmalıyız…

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2018 11:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 11:27
 

Üzülüyorum ve yine üzülüyorum. Çünkü ders almadığımız gibi unutan bir toplum olduk. Hatayı onda bunda aramak kolay ama hatayı önce kendimizde aramamız gerekmektedir. Bir süredir ülkemizde olup bitenlere karşı tepkisiz durumda bulunmaktayız.

Bizim bir takım gerçek sorunlarımız bulunmaktadır. Bu sorunları çözmeden hiçbir şekilde kalkınamaz ve geleceğe iddialı adımlar atamayız.

Eğitim

Ahlâki problemler

Taklitçilik

Dışa Bağımlılık

İstihdam

Kalifiye eleman

Tarım-hayvancılık

Kültür

Terör

Yatırımcılık

Beyin Göçü

Pahalılık

İsraf

Çevre Problemi

Ülkemizin bugünlerde çözmesi gereken ulusal problemleri bunlardır. Toplumuzun tamamı yukarıda saydığım sorunlardan en az iki tanesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Ne yazık ki karşılaştığı bu sorunlara yönelik ise hiçbir çözümde bulamamaktadır. Çünkü ortaya çıkmış sorunlara ilişkin olarak kapsamlı çözüm önerileri ortaya konsa bile büyük bir kısmı asla ve asla uygulamaya dökülmediği için çözülmemektedir.

 

Evet, ülkemizin gerçek gündemi bunlar. Yapılacak adımlar ise insanların birbirine olan samimi hisleriyle yaklaşıp sorunlara karşı ortak çözümler geliştirmesidir. Atılacak adımlar ve yapılacak işler belli.  Birbirimizle barışıp, denilenlere yönelik empatiler kurulup karşılıklı aylayış dahilinde uyum içinde hareket edilmelidir.

Geleceğe bırakacağımız mirasa bakarak bu adımları atmamız gerekmektedir. Çünkü gelecek nesilleri her anlamda kötü şartlar beklemektedir. Gelecek nesiller daha zor durumlar ile karşı karşıya kalacağı zaten ortada. Su sorunu, enerji sorunu, gıda sorunu… zaten bu sorunlar varsa diğerlerine de pek gerek yok değil mi…

İşte bu nedenle ve gelecek nesillerin daha az sorun ile karşı karşıya kalması için bugün tüm çabamızla çalışmalıyız.

Çalışalım….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.