Hava Durumu

Genç düşünmek

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2017 16:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 16:56
 Türkiye’nin gençleşmesi gerektiğini herkes görmekte ve artık bilmekte. Bu gerçekten güzel bir durum. Gençleşmek dediysek sadece yaş anlamında değil. Söylemek istediğim genç düşünmek konusudur.

Türkiye cumhuriyeti 1923 ten bu yana hala genç bir ülkedir. Genç olmasının nedeni ise 1923 ten öncede, 1923 ten sonrada bu coğrafyayı hep gençlere emanet edilmiş olduğunu görmekteyiz. İşte bu nedenle ki bu coğrafya üzerinde hep genç beyinlerin düşünlerinin aktif olarak uygulanması gerekmektedir.

Tabi bunu böyle söyleyip yol ve yöntem söylemeden gitmek doğru olmaz.

Yol ve yöntem ise sağlıklı beyinlerin ürettiği fikirler ile mümkündür. Ne siyaset, nede çıkar ilişkisi olmadan üretilmesi gereken ve kurgulanacak olan devlet meseleleri olmalıdır. Bunun için ise ilk atılacak adım ise EĞİTİM alanında olmalıdır.

Eğitim konusu herhalde ülkenin en önemli konusudur. Eğitim deyince çözümsüz ve önerisiz olan herkesin ağzına vurarak o kişileri kenara alarak adım atılması gerekir. Geri kalan vatandaş zaten bize yeter. Eğitim mevzusunu iyileştirmek için,  Genç ve vizyonel yapıya haiz kendisini geliştiren Eğitim Politikasını ortaya koymalıyız. Bu konuda devletin her birimi öneri sunmalı, sokaktaki her vatandaşın ekleyecek bir fikri olmalıdır. Toplanan bu bilgileri Milli Eğitim Bakanlığı koordine etmeli ve Türkiye Cumhuriyetinin ihtiyacı olan sistemi kurulmasını sağlamalıdır. Ben birçok kişi tanıyorum. Bu kişiler Eğitim Sisteminin iyileştirebilecek. Yine bu kişiler bu iyileştirme sürecinde tüm yapılması gerekenleri takip edebilecek. Tabi eğer ben bulunduğum yerden ve göre bildiğim dar şartlar dahilinde iyileştirme yapacak kişileri görebiliyor ve bu konu için bir şeyler üretebiliyorsam, Milli Eğitim Bakanlığı zaten kat kat fazlasını hem görüyor, hem de planlıyordur. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı bu planlar içinde değilse çok üzülürüm.

Diğer bir mevzu ise Denge ve Denetleme unsurlarının takibidir. Türkiye Cumhuriyeti coğrafyasının bulunduğu konumdan dolayı çok hassastır. Uluslararası ilişkilerden, etnik gruplara kadar müthiş zenginliği olan güçlü bir coğrafyadır. İşte bu nedenle ki Türkiye Cumhuriyeti Denge ve Denetlemeye önem vermeli bunun üzerine çok fazla durmalıdır.

Maliye hizmetlerinden Sağlık hizmetlerine, Yerel hizmetlerden sosyal hizmetlere, Hukuktan Çocuk haklarına kadar yani devleti devlet tapan tüm unsurlarına kadar dengeye getirip, denetlemesinin sürekli yapılıyor olan bir sistem için çalışmak gerekir.

İşte bu iki unsur ülkede çok iyi sağlanır ise, savunma sanayisinden yer altı kaynaklarımızın doğru kullanılmasına, turizmden köylü Mehmet amcanın yaptığı üretime kadar her şey koordineli olarak yürütülüyor olacaktır. Kayıt dışı olaylar gidecek ülkede sürekli refah artacaktır.

Bu sistemlerin kurgulanması ve hayata geçirilmesi ise genç beyinler ile mümkün olacaktır. O nedenle ki genç düşünüp, genç üretmek gerekir. Bu coğrafya genç düşüncenin merkezi olduğunu bilmek gerekir. O zaman hadi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.