Hava Durumu

Değişiklik

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2017 18:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 18:57

Sürpriz bir şekilde değişiklik yapılan kabine gösteriyor ki önümüzde sürpriz durumlar yaşanacak. Tahmin edilecek ve birçok adım şimdiden söylene bilecek birçok şey bulunmakta. İllere göre kabineye giren liderlere göre parti teşkilatlarına yönelik nasıl adımlar atılacağından, yerel yöneticilerin kimlerin olabileceğine kadar birçok yorum yapılabilinecek bir durumdadır.

Ancak köşemi bugün buna ayırmayacağım. Bugün ayıracağım konu ise daha önceki günlerde belirttiğim konulara yönelik olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, darbe girişimi ve referandum sonrası iç dinamiklerine ve yönetim şekline göre birçok adım atmak için hazırlıklar yapmaya başlamıştır. Buna kısacası sistemi iyileştirme diyebiliriz. İşte yapılan kabine değişikliği de buna işaret etmektedir.

Hükümet yeniden yapılanmakta, yapılanma modelini teşkilatına taşımakta ve seçim hazırlıklarına adım atmaktadır. Tabi bu süreç içinde bunları yaparken hükümetin en önemli adımları ise devlet hizmetlerine yönelik olacak adımlardır.

Kim nasıl yorumlar, kim nasıl adım atar ve kim nasıl konumlanır bunlardan daha ötesi vatanda kendisine kim nasıl hizmet edecek kısmıyla ilgilenecektir. Bu, bugün vatandaşın en fazla sorguladığı sorudur. İdeolojilerden daha öte hizmet odaklı vatandaş kanat gösterecektir.

Hükümetin birçok alanda iyileştirme ve yapması gerekmektedir. Bu değişikleri ise tüm bakanlıkların eş güdümü doğrultusunda yapılmalıdır. Bunu dünkü yazımda özellikle belirtmiştim. Bir bakanlık kendi alanında iyileştirme yapmaya çalışırken diğer bakanlıklar ile etkileşim içinde olmaz ise attığı adımlar hiçbir şeye yaramayacaktır. Bu yanlış geçmişte birçok kez yapılmıştır. Umarım bu kabine üyeleri bu yanlışa düşmez.

Dedik ya Türkiye de birçok sorun var tekrar bir hatırlatalım. Terör, eğitim, ulaşım, altyapı, istihdam, sağlık, vergilendirme, seçim kanunu… say say bitmiyor fark etiyseniz. Çünkü daha ekleyeceğimiz birçok alan bulunmaktadır. Örneğin, Suriyeliler, tarımsal üretim, kentsel dönüşüm… yani yazabileceğimiz birçok şey ekleyebiliriz.

“Biz daha yola çıkarken, kefenimizi giydik ve böyle yola çıktık.” Diyen cumhurbaşkanımızın sözlerini hatırlattı bu kabine değişikliği. İçinde bulunduğumuz durumlara, olaylara bakıldığında eleştirilerin, tartışmaların en fazla yapılacağı kabine değişikliği karşımızda bulunmaktadır. Bu değişiklik bugünde ülkemize hayır getirmelidir. Bu günden atılan bu adımlar neticesinde iyileşmeler bugünden itibaren görülmelidir. Türkiye Cumhuriyeti nice yüz yıllar görmek istiyorsa bakanlar kurulu işinin başında, görev bilincinde olarak tüm halka örnek davranışlar sergileyerek adımlar atmalıdır.

Aslında çok şey istemiyoruz. Coğrafyamızın değerleri ışığında, yenilikçi, üreten ve devletimize kıymet katacak imzalar atmak adına tüm mesailerini harcamalarıdır. Yine çok şey istemeyerek adalet ve demokrasi kavramını toplumunun her kesimine eşit hak ve hukuk kuraları çerçevesinde götürerek. Bunları yapabilmek için ise denge ve denetleme yasalarının yürütülmesine doğrudan destekleyerek olmalıdır. Bugün kabineye baktığımızda bunları yapamayacak yada bu değerlerin göz ardı edecek kimse bulunmamaktadır.

Türk milletine hayırlı olsun. Ne mutlu Türküm diyene.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.