Hava Durumu

Demokrasiyi güçlendirmek

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2020 10:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2020 10:12
 Demokrasi!

Demokrat insan!

Demokratikleşme!

Demokratik toplum!

Demokratik yaklaşım!

Demokratik kurumlar!

Demokratik ortam!

Demokrasinin gücü!

Demokratik yönetim sistemi!

Gün geçtikçe bu kavramları ne kadar çok kullanıyoruz değil mi? Bazen çok ihtiyaç duyuyoruz bazen ise yitirilen değerler arasında olduğunu sık sık dillendiriyoruz.

Ne yazık ki demokrasi kavramının ne olduğunu ve niçin lazım olduğunu unuttuk. Zaten birileri çıkmış ve demokrasinin zaten ayarlarıyla oynamış. O zaten ayrı bir konu ama bilinmeli ki demokrasinin ortak bir tanımı vardır.

Tanımlamak gerekirse demokrasi kavramı, onurluluktur.

Onurluluk ise her insanda eşit olduğu gibi o insan topluluklarının yaşam standartlarını gösteren önemli bir yaklaşımdır. Yani onurlu insanlar saygındır, saygın insanlar topluğunun olduğu yerde demokratik yaşamlar sonsuza dek sürere gider…

Demokratik toplumların diğerlerinden farkı ise onurlu ve saygın insanların fazlalığı ile ölçülür.

İnsanlar demokrasi kavramına en içten duygular ile bağlanırsa yaşam standartlarında ciddi iyileşmelerinin olduğunu açıkça görür.

Bilinmeli ki demokratik toplumlarda demokrasiye saygı duymak insanın onuruna ve insanın hürriyetine saygı duymaktır. İnsana saygı duyuyorsak huzurlu ve mutlu oluruz. Çünkü kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacağın için toplumumun genelinde oto kontrol geliştirilmiş olur. Böylelikle İnsan onurunu, hak ve özgürlüklerini güvence altına alanmış olunur. Zaten yaşamdan keyif almak için de en temel değerler bunlar değimlidir…

İnsanların bir arada yaşayabilmesi için ortak yaşam kuralarına ihtiyacı vardır. Bu güne kadar birçok ortak yaşam biçimleri denenmiştir. Ancak günümüze gelindiğinde tek gerçek kavram kalmıştır ki o da demokratik sistemdir.  Demokratik sistemler Geçmişten, günümüze birçok değeri içinde barındırdığı gibi o değerlerden de referans alır. Nereden referans alır derseniz; dil, din, ırk, milliyet, soy, renk, cinsiyet, örf, gelenek gibi kavramların tamamındandır.

Bugün bilinmeli ki demokrasiye sonuna kadar kol kanat gererek bağlanmamız gerekir. Türkiye Cumhuriyetti, hukuk sisteminin güvencesi demokratik bir toplum olmamızdan dolayıdır.

Bilinmeli ki demokrasiye her zamankinden daha fazla sahip çıkılması gereken günlerde olduğumuzu bilmemiz gerekir. Kişinin hürriyeti ve güvenliği demokratik yaşama bağlı olduğunu bilmek gerekir. İnandığımız tüm değerlerin tek adresi Türkiye Cumhuriyeti olduğuna göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik yönetim sistemini güçlendirmek için çabamızı ortaya koymamız gerekir. Niçin mi, Geleceğin onuru için…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.