Hava Durumu

ABD'de Bir İlk! CIA'in Başına İlk Kez Kadın Direktör Atandı

ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Tillerson'ı görevinden aldı ve yerine CIA Direktörü Pompeo'yu getirdi. Pompeo'nun yerine ise Gina Haspel atandı. Haspel, CIA'in ilk kadın direktörü oldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ABD'de Bir İlk! CIA'in Başına İlk Kez Kadın Direktör Atandı
 ABD Başkanı Donald TrumpRex Tillerson'ı görevden alarak yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu atadı. CIA Direktörlüğüne getirilen isim ise Gina Haspel oldu. Haspel ABD tarihinin ilk kadın CIA direktörü oldu.

POMPEO'YA EN YAKIN İSİM

1985 yılında CIA bünyesine katılan Gina Haspel Şubat 2017'de ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti. 62 yaşındaki Haspel, Pompeo'ya en yakın isim olarak biliniyor.

İŞKENCE İDDİASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Haspel'in ismi, 2002 yılında Tayland'da El Kaideli teröristlere "waterboarding" işkencesinin uygulandığı bir ABD tesisini yürüttüğü iddialarıyla anılmıştı.

GINA HASPEL KİMDİR?

ABD Başkanı Donald Trump koltuğa oturduğu 20 Ocak 2017 tarihinden sonra CIA Başkanlığı'na Mike Pompeo'yu getirmişti. Pompeo kendi ekibini kurarken başkan yardımcılığı görevini Gina Haspel'e vermişti.

Daha önce CIA'in gizli tesislerindeki işkencelerde adı anılan Haspel'in bu göreve getirilmesi ABD'de geniş yankı bulmuştu

Tayland'da bulunan CIA hapishanesini yöneten Haspel, CIA Başkanı Mike Pompeo'nun yardımcılığı görevine getirilmişti.

Pompeo, Haspel'in atamasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Haspel'i "örnek bir istihbarat çalışanı" olarak tanımlamıştı.

Pompeo, "Haspel, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde neticelendirecek örnek bir kişidir. İstihbari yeteneklerinden dolayı çok şanslıyız" ifadesini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.