Hava Durumu

ABD'nin "Irak Topraklarını Terk Etsinler" Çağrısına İbadi'den Rest: İçişlerimize Karışmayın

Irak Başbakanı İbadi, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın "Yabancı savaşçılar Irak topraklarını terk etsinler" açıklamasına, "İçişlerimize karışmayın." diyerek rest çekti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ABD'nin "Irak Topraklarını Terk Etsinler" Çağrısına İbadi'den Rest: İçişlerimize Karışmayın
 Irak Başbakanı Haydar İbadi,  ABD Dışişleri Bakanı  Rex Tillerson'ın "İranlı milisler ve yabancı savaşçılar  Irak topraklarını terk etsin" açıklamasına ilişkin, "Hiç kimsenin  Irak'ın içişlerine müdahale hakkı yoktur" dedi.

İBADİ,  ABD'NİN ÇAĞRISINA TEPKİ GÖTERDİ

Başbakan İbadi,  Rex Tillerson'ın dün yaptığı "İranlı milisler ve yabancı savaşçılar  Irak topraklarını terk etsin" açıklamasına tepki gösterdi.

Abadi'nin ofisinden yapılan açıklamada, Tillerson'ın Heşdi Şabi ile ilgili sözlerinin  Irak'ın "içişlerine müdahale" olduğu belirtildi.

"KİMSENİN IRAK'IN İÇİŞLERİNE KARIŞMAYA HAKKI YOK"

Yapılan yazılı açıklamada, şunlara yer verildi:

"Haşdi Şabi savaşçıları, Iraklı ve ulusaldır.  Irak halkı ve ülkesini korumak adına bedel ödemiştir. Onlar  Irak Parlamentosu bünyesinde onaylanan karar gereği  Irak Savunma Bakanlığı'na bağlıdır.

Kimsenin  Irak'ın içişlerine müdahale hakkı yoktur. Iraklıların ne yapması konusunda birşey söyleme hakkı da yoktur. Iraklılar,  Irak toprakları üzerinde savaştalar. Hiçbir yabancı güç  Irak'ta bulunmuyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.