Hava Durumu

Arjantin'deki Kayıp Denizaltı, Yedi Kez Sinyal Göndermiş

Arjantin'de kaybolan denizaltıyla ilgili açıklama yapan Savunma Bakanlığı, "Mürettebat deniz üssüyle yedi kez iletişime geçmeye çalıştı." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Arjantin'deki Kayıp Denizaltı, Yedi Kez Sinyal Göndermiş
 Arjantin Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamasında, üç gün önce arama kurtarma çalışması başlatılan  San Juan isimli denizaltındaki mürettebatın, deniz üssüyle yedi kez iletişime geçmeye çalıştığını söyledi.

36 SANİYELİK SİNYALLER GÖNDERİLDİ

Arjantin'in Ateş Toprakları takımadalarından yola çıkan  San Juan denizaltı ve 44 mürettebatının, deniz aracının ana limanı olan Mar del Plata'ya ulaşması bekleniyordu. Üç gündür haber alınamayan deniz altı için arama kurtarma çalışması başlatan  Arjantin donanması,  San Juan mürettebatının Cumartesi günü saat 10: 52 ve 15: 42'de iki farklı üsse toplam 36 saniyelik sinyaller gönderdiğini fakat bir bağlantı sağlanamadığını açıklandı.

NASA DA ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

En son  Çarşamba günü Son Jorge Körfezi'nde görülen denizaltıyla ilgili, Arjantinli ve  Buenos Aires eski başpiskoposu Papa Francis, kaybolan 44 mürettebat için samimi dileklerini sundu.  Vatikan'dan gelen mesaj dışında denizaltı için başlatılan aramaya uluslararası kuruluşlardan destek geldi.  ABD Donanması,  San Juan'ın bulunması için bölgeye P8-A Poseidon isimli hava taşıtını gönderdiklerini açıklarken,  NASA ( ABD Uzay ve Havacılık Dairesi) da  Arjantin'de görevde bulunan P-3 Orion hava taşıtının arama çalışmaları için çalışmaya katıldığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.