Hava Durumu

BAE’de skandal gözaltı

Katar Emirlik ailesinin üyesi olan Şeyh Abdullah’ın Birleşik Arap Emirliklerinde (BAE) gözaltına alındığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BAE’de skandal gözaltı
 Şeyh Abdullah bin Ali El Sani, bir video görüntüsü yayınlayarak BAE’nin başkenti Duabi’de isteği dışında tutulduğunu, kendisine bir şey olması halinde bundan Şeyh Muhammed’in sorumlu olduğunu söyledi. Şey Abdullah, konuşmasında açık olarak belirtmemesine rağmen içinde bulunduğu durumdan sorumlu olarak Dubai’nin Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’i işaret ettiği kaydedildi.

Şeyh Abdullah, sosyal medyada oldukça yayılan video görüntüsünde "Halen Abu Dabi’deyim. Şeyh Muhammed’in misafiriydim. Artık bir misafir değilim, bir esirim”. Şeyh Abdullah konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bana ülkeden ayrılmamam söylendi. Bana herhangi bir şey olmasından Katar halkının sorumlu tutulmasından korkuyorum. Bana bir şey olursa Katar halkı bundan sorumlu değildir."

Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lulua al-Hater basına yaptığı açıklamada Katar Devletinin durumu yakından takip ettiğini, BAE ile olan ilişkilerin kesik olması sebebiyle Şeyh Abdullah’ın içinde bulunduğu durumun tespit edilmesinin zor olduğuna dikkat çekti. Hater, ablukacı ülkelerin, uluslararası kurallar ve anlaşmaları ihlal eden benzer davranışlar sergilediklerine daha önce de şahit olduklarını söyledi.

BAE’DEN AÇIKLAMA

BAE Dışişleri Bakanlığı da, Şeyh Abdullah’ın ülkede rızası dışında tutulduğu iddiasını reddetti. BAE’nin dışişleri bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada ise, "Katarlı Şeyh Abdullah bin Ali El Sani’nin BAE’ye kendi isteğiyle ve Katar hükumetinin verdiği rahatsızlık vermesi sebebiyle geldiği ve BAE’de kaldığı sürede kendisine gösterilen sıcak karşılama ve ağırlamadan memnun olduğunu söylediği kaydedildi. Açıklamada, Şeyh Abdullah’ın hareket sınırlılığı olmadığı ileri sürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.