Hava Durumu

Barışın sağlanmasında sorumluluk Rusya'da

ABD, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları ile Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilciliği, Suriye'de barışın sağlanması için sorumluluğun Rusya'nın omuzlarında olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Barışın sağlanmasında sorumluluk Rusya'da
 ABD, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları ile Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilciliği ortak bir basın bildirisi yayımladı. Yayımlanan basın bildirisinde, Suriye'de barışın sağlanması için sorumluluğun Rusya'nın omuzlarında olduğu bildirildi. Bildiride, bu hafta Suriye'de gerçekleşen hava saldırılarının ardından Suriye'deki diplomatik görüşmelerin tekrar sağlanması adına sorumluluğun Rusya'da olduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca, Suriye'de insani yardım konvoyuna saldırılmasına ve Esad rejiminin kimyasal silahlar kullandığı yönündeki raporlara yer verildi.


 
DİPLOMATİK GÖRÜŞMELER


Rusya'nın Beşşar Esad'ın saldırılarına göz yumduğu ifade edilen bildiride, Rusya'nın bu tutumunun Suriye'deki diplomatik görüşmelere destek verdiği yönündeki sözleriyle çeliştiği kaydedildi. Açıklamada, “Beş ülke ve AB Yüksek Temsilciliği bu sebepten dolayı Rusya'nın olağanüstü adımlar atarak, Suriye savaşının sona ermesinin önüne geçen rejimin hedeflerini ayırt etmeksizin kendi halkını bombalamasını durdurarak, tekrar güvenilirliğini geri kazanmalıdır” ifadesine yer verildi.


Rusya'nın IŞİD'e yönelik operasyonlara yönelmesi gerektiği kaydedilen bildiride, Suriye'de Birleşmiş Milletler tarafından belirlenmiş bölgelere insani yardımların ulaşması için gerekli önlemlerin acilen alınması gerektiği de vurgulandı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.