Hava Durumu

Barzani Cezayı Kesti: Bazı Yetkililer Peşmergeye İhanet Etti

IKBY Başkanı Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hawrami, "IKBY yetkilileri önemli cepheleri terk edip ihanet etmiştir. Haşdi Şabi, ABD'nin ağır silahlarını kullanıyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Barzani Cezayı Kesti: Bazı Yetkililer Peşmergeye İhanet Etti
 Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı  Mesut Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hawrami,  Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla savaşmayıp geri çekilen peşmergeleri eleştirdi.

"SAVAŞMAYAN PEŞMERGELER AĞIR BEDEN ÖDEYECEK"

Tüm Peşmerge ve komutanlara yerlerinde kalıp savaşma çağrısı yapan Hawrami bu çatışmaların sorumlusunun Abadi hükümeti olduğunu ve bunun için ağır bir bedel ödeyeceklerini söyledi.

"KÜRT HALKINA GARANTİ VERİYORUZ"

Hawrami Iraklılara, " İran  Devrim Muhafızları Ordusu birliklerine ve bazı yetkililerin ihanetlerine rağmen Kürt halkına Peşmergelerin kahramanca savunma yaptığının garantisini veriyoruz. Bu komplolar başarısız olacak ve halkımızın iradesi galip gelecek" diye seslendi

"HAŞDİ ŞABİ  ABD SİLAHLARIYLA SALDIRIYOR, BAZI YETKİLİLER BARZANİ'YE İHANET ETTİ"

Hawrami'nin diğer paylaşımları ise şöyle:

"Haşdi Şabi birlikleri IŞİD ile mücadele etmeleri için  ABD'nin  Irak'a ve Haşdi Şabi'ye verdiği ağır silahlar ve mühimmatları kullanıyor. Maalesef bazı IKBY yetkilileri Kürdistan'a ve Peşmerge güçlerine bulundukları önemli cepheleri terk edip, Kosrat Rasul'u yanlış bırakarak ihanet etmiştir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.