Hava Durumu

Bir Avrupa ülkesinde daha yangın dehşeti!

Portekiz'de Başkent Lizbon'un 200 km güneydoğusundaki dağlık alanda meydana gelen yangında ölü sayısı 62'ye çıktı. Pedrogao Grande bölgesindeki yangını söndürmek için 400 itfaiye görevlisi seferber oldu. Ölenlerin bir kısmının araçlarında bulunan kişiler olduğu ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2017 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2017 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bir Avrupa ülkesinde daha yangın dehşeti!
 Hayatını kaybedenler arasında itfaiye erlerinin de bulunduğu açıklandı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ölenlerin tamamının sivil olduğu, bazılarının araçlarında mahsur kalarak can verdiği belirtildi. 

Ölenlerin bir kısmı, yola yayılan yangın nedeniyle araçlarında mahsur kalan sürücüler olduğu ifade edildi. Başbakan Antonio Costa, "Korkunç bir trajediye şahit oluyoruz. Şimdiye kadar doğrulanan 24 ölü var. Can kaybı artabilir" dedi. Costa, yaşanan yangın faciasını, "Yıllar boyunca yaşadığımız en büyük insani trajedi" olarak niteledi. 

Portekiz Cumhurbaşkanı Marceloa Rebelo de Sousa, bölgeye hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, felakete karşı teknik bir eksiklik veya kapasitesizliğin bulunmadığını açıkladı.  İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Twitter'dan paylaştığı mesajda, yangın nedeniyle ciddi endişe duyduklarını, Portekiz halkının kendilerine güvenebileceğini aktardı.

Yüksek sıcaklıklar ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğü belirtilen orman yangınının bir felakete yol açtığı ve bölgedeki evlere kadar yayıldığı belirtiliyor. Bölgedeki yangınını söndürmek için bin 500'den fazla itfaiye görevlisi çalışıyor.  Ülke genelinde son 24 saatte toplam 156 yerde yangın çıktı.

AB YARDIM ETME KARARI ALDI

Diğer yandan İspanya ve Fransa'nın Portekiz'e yangın söndürme uçağı gönderdiği aktarıldı. Avrupa Birliği (AB) İnsani Yardım ve Kriz Yönetimi Komiseri Christos Stylianides, yaptığı yazılı açıklamada, AB'nin Portekiz'deki orman yangınıyla ilgili olarak sivil savunma çabalarını aktifleştirdiğini belirtti.

Portekiz'de milli yas ilan edildi

Portekiz'de çıkan yangında ölenlerin sayısı 62'ye yükseldi. Ülkede 3 günlük milli yas ilan edildi.

Portekiz'in Pedrogao Granda bölgesinde bulunan ormanlık alanda çıkan yangında ölü sayısı yükseliyor. Yetkililer, şu ana kadar 62 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hayatını kaybedenlerin 4'ünün çocuk olduğu ifade edildi. Portekiz Başbakanı Antonio Costa, çok sayıda vatandaştan haber alınamadığını ifade ederek, ölü sayısının artabileceğini bildirdi. Yetkililer, 3 günlük milli yas ilan etti. Hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmının dumandan ve yanıklardan öldüğünü belirten yetkililer, 2 kişinin yangın bölgesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybettiğini söyledi. Yangında 6 itfaiyeci de ciddi şekilde yaralandı.

İspanya, yangının söndürülmesi için bölgeye 2 adet yangın söndürme uçağı gönderirken, Avrupa Birliğinin çalışmaları yakından takip ettiği aktarıldı.

Yangının çıkış nedeni ise henüz bilinmiyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.