Hava Durumu

Depremde ölenlerin sayısı 247'ye çıktı

İtalya'nın orta kesiminde dün sabah meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 247'ye çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Depremde ölenlerin sayısı 247'ye çıktı
 İtalya'nın başkenti Roma'nın 140 kilometre doğusundaki Accumoli'de dün sabaha karşı yerel saatle 03.36'da kaydedilen ve yaklaşık 20 saniye süren 6,0 büyüklüğündeki depremde, bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. 


İtalya Sivil Savunma Dairesinden yapılan açıklamada, gece boyunca aralıksız süren arama kurtarma faaliyetleri sonucunda enkaz altından çıkarılan ölü sayısının 247'yi bulduğu bildirildi.

Belediye Başkanı Sergio Pirozzi'nin "Kasabam artık yok" dediği Amatrice, en çok can kaybının görüldüğü yer olarak öne çıkıyor. Turistik Amatrice'de sadece Hotel Roma'da 70 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Bölgede gece boyunca artçı sarsıntılar devam etti. Sabaha karşı kaydedilen 4,5 büyüklüğündeki artçı sarsıntı endişeye yol açtı.

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) artçı ve güçlü sarsıntılar olasılığına karşı bölge halkını uyarmayı sürdürüyor.

Depremin ardından İtalya'ya aralarında Türkiye ve ABD'nin bulunduğu pek çok ülkeden yardım teklifi geldi.

İtalya'da en son bu büyüklükteki bir deprem Nisan 2009'da yine bu bölgeye çok yakın bulunan L'Aquila kentinde meydana gelmişti. Bu depremde 308 kişi hayatını kaybetmişti.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.