Hava Durumu

Efsane müzisyen hayatını kaybetti!

Kanadalı ünlü şarkıcı ve söz yazarı Leonard Cohen, 82 yaşında hayata veda etti. Los Angeles’taki evinde yaşamını yitiren Cohen’in ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Efsane müzisyen hayatını kaybetti!
 Oğlu Adam Cohen, müzik dergisi Rolling Stone'a yaptığı yazılı açıklamada, "Babam, Los Angeles'teki evinde, hissettiği herşeyi tamamlamış olmanın huzuru içinde yaşamını yitirdi" dedi.


Kanada’nın Quebec bölgesine bağlı Westmount semtinde 21 Eylül 1934'de doğan ve müzik dünyasına çok sayıda önemli yapıtlar kazandıran Cohen, 2008'de de "Rock and Roll Hall of Fame"e kadul edilerek adını en güçlü ve etkileyici şarkı yazarları arasına yazdırdı. 

Kanada'nın en büyük sivil şeref madalyası sahibi olan Cohen'in Hallelujah şarkısı, tüm zamanların en çok yorumlanan şarkılarından biri olmuştu

İspanyol şair ve yazar Federico Garcia Lorca'nın teşvikiyle şiir yazmaya da başlayan ve yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen kimlikleriyle tanınan Leonard Norman Cohen, ilk şiir kitabını 1956'da, ilk romanını ise 1963'te yayımladı.

Cohen, Avrupa pop müziğine dayanan ilk dönem çalışmalarının ardından din, yalnızlık, cinsellik ve kişiler arası karışık ilişkileri konu edindi.
 




Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.