Hava Durumu

El Salvador'un başına Osmanlı torunu Nayib Bukele geçiyor

Orta Amerika ülkelerinden El Salvador’da yapılan devlet başkanlığı seçiminin ilk turunda Osmanlı torunu Nayib Bukele en fazla oyu alan isim oldu. Ataları Filistin topraklarından Osmanlı pasaportu ile El Salvador’a göçen Bukele oyların yüzde 25.5’ini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2019 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2019 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
El Salvador'un başına Osmanlı torunu Nayib Bukele geçiyor
 Sağcı Ulusal Birlik İttifakı'nın (GANA) adayı Bukele geçerli oyların 360 bin 626'sını alıp ilk turun en faza oy alan ismi oldu. Onu 222 bin 386 oyla Carlos Calleja ve 104.781 oyla Hugo Martnez takip etti. 

Nayib Bukele, ülkede devam eden çete şiddeti ve yüksek yaşam maliyeti nedeniyle geleneksel partilerin yıpranmasını fırsat bildi. Bukele'nin 10 Mart'ta yapılacak ikinci turda en yüksek oyu alarak devlet başkanı seçilmesi bekleniyor. Pek çok Bukele taraftarı oy vermeye Arap kıyafetiyle gitti. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla aynı kıyafetlerle sevinç gösterileri düzenlendi. 

24 Temmuz 1981 doğumlu Nayib, Olga ve Armando Bukele'nin oğulları. Ataları Filistin topraklarından Osmanlı pasaportu ile Orta Amerika ülkesine göçen Nayib'in kardeşleri ise Yamil ve Karim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.