Hava Durumu

Erdoğan'ın Körfez turu bugün başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ve 4 Arap ülkesinin dahil olduğu Körfez Krizinin çözümü için bugün, iki günlük Körfez turuna başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2017 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2017 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Erdoğan'ın Körfez turu bugün başlıyor
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 10.25'te Suudi Arabistan'a gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ve yarın, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'ı ziyaret edecek.

Cidde'de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile görüşecek olan Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Al Suud'u da kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt'te Emir Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'la, Katar'da Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yle bir araya gelecek.

Görüşmelerde, bu ülkelerle ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Bu çerçevede, Körfez ülkeleri arasında Katar bağlamında yaşanan ihtilafa ilişkin son gelişmelerin ve sorunun çözümüne yönelik atılabilecek adımların ele alınması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Suudi Arabistan'a gitti.

Erdoğan'ı havalimanından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve diğer ilgililer uğurladı.

KÖRFEZ KRİZİNE ÇÖZÜM ARAYACAK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez'de meydana gelen ve 4 Arap ülkesinin dahil olduğu krizin diyalog, diplomasi ve sağduyuyla çözüme kavuşturulmasını isteyecek.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn teröre destek verdiği gerekçesiyle Katar’la ilişkileri keserek kara ve hava ambargosu uygulamaya başlaması üzerine bozulan ilişkilerin çözümü kapsamında temaslarda bulunacak olan Erdoğan, atılabilecek adımları ele alacak.  

Suudi Arabistan'ı bölgenin ağabeyi olarak gören Erdoğan, yakın ilişki içerisinde olduğu Kral Selman bin Abdülaziz ile yapacağı görüşmeye büyük önem veriyor. Çözümde önemli bir görüşme olan Abdülaziz - Erdoğan görüşmesi Körfez krizine aranan çözüm kapsamında en önemli görüşme olarak görülüyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.