Hava Durumu

Filistin'de Tansiyon İyice Yükseldi! Protestoculara Müdahale Ediliyor: Çok Sayıda Yaralı Var

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Göstericilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale ediliyor, çok sayıda yaralı var.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Filistin'de Tansiyon İyice Yükseldi! Protestoculara Müdahale Ediliyor: Çok Sayıda Yaralı Var

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından bölgede tansiyon yükseldi. Ramallah ve Beytüllahim'de İsrail güvenlik güçleri protestoculara müdahale ediyor. Trump'ın kararı sonrası bugün, Hamasikinci intifada çağrısı yapmıştı. Bu çağrının ardından sokaklar hareketlendi. İsrailde Batı Şeria'daki asker sayısını artırıyor.

İNTİFADA ÇAĞRISI YAPILAN FİLİSTİNDE GÖSTERİLER BAŞLADI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın dünyanın gözünün içine bakarak kutsal kent Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, infiale neden oldu. Televizyonların canlı yayınladığı gösterişli şovla kararı imzalayan Trump, bugün yeryüzünün her noktasında tepki görüyor. İntifada çağrısı yapılan Filistin'de gösteriler başladı, Trump'ın posterleri ve Amerikan bayrakları yakılıyor.
PLASTİK VE BİBER GAZLI MÜDAHALE: ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Haaretz gazetesi, İsrail askerleri ile Filistinli göstericilerin Batı Şeria ve Gazze'de çatıştığını bildiriyor. Çok sayıda göstericinin yaralandığı olayların fotoğraflarını uluslararası haber ajansı Reuters dünyaya servis ediyor. Haaretz Batı Şeria'da 14 protestocunun biber gazından, iki Filistinlinin de plastik mermi nedeniyle yaralandığını aktarıyor. İsrail askerleri Gazze sınırını toplananları dağıtıyor, çatışmada yaralılar var.

YÜZLERCE GÖSTERİCİ SOKAKLARA İNDİ

Ramallah, Tulkarm ve Nablus'ta yüzlerce gösterici sokağa çıkmış durumda. İsrailve ABD bayraklarını yakan eylemcilerin öfkesinden Donald Trump'ın posterleri de nasibini alıyor.
HAMAS'TAN İNTİFADA ÇAĞRISI

Bugün ise beklenen oldu ve Hamas intifada çağrısı yaptı. Hamas lideri Haniye tarafından yapılan açıklamada "Siyonist düşman karşısında yeni bir intifada başlatmak zorundayız. ABD'nin kararına karşı yarından itibaren yeni intifada başlatılmasını istiyoruz." denildi.
Haniye verdiği demeçte," Kudüs meselesi Filistin halkının meselesidir ve ulusun davasıdır." dedi.

Haniye, Kudüs kararının hesaplanamayan bir kumar ve sonu olmayacak bir macera olduğunu düşündüklerini söyleyerek, kararın bölgedeki korkunç dönüşümlerin başlangıcı olacağını ifade etti.

İNTİFADA NEDİR?

Türkçe'de 'ayaklanma' anlamına gelen ve Arapça bir kelimedir

Haberin diğer fotoğrafları:






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.