Hava Durumu

Film gibi mahkeme (özel haber)

Amerika’nın New York eyaletinde bulunan arkadaşımız Esra Öziskender, bütün dünyanın yakından takip ettiği Rezrah Sarraf davasının duruşma salonuna girerek, yapılan yargılamayı Gazete Bursa adına takip etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Film gibi mahkeme (özel haber)
 Mahkemenin çok sıkı güvenlik önlemleri altında yapıldığını belirten arkadaşımız Esra Öziskender, Adliye binasının 11. Katındaki duruşma salonuna Rezzah Zarraf’ın katıldığını, izleyiciler için ise TV ekranlı mahkeme odaları açıldığını söyledi.

Mahkemenin tıpkı Amerikan filmlerinde izlenilen davalar gibi görüldüğünü belirten arkadaşımız, “Burada sanki kendi ülkemin Türkiye’nin yargılandığı hissine kapıldım. Yabancı devlet adamları duruşmayı sıkı takip ediyorlar” diye bilgi verdi.

Film gibi mahkeme

Gazete Bursa yepyeni bir habercilik başarısına daha imza atarak, ABD’deki Rezzah Sarraf davasının duruşma salonuna kadar girmeyi başardı.

ABD’nin New York kentinde yaşayan ve gazetemizde köşe yazılarıyla tanınan Esra Öziskender, Manhattan kentindeki adliye binasının 11. katına girmeyi başardı ve duruşmayı izledi. Rezzah Sarraf ile aynı salondaki yargılamayı izleyebilmek için çok sıkı güvenlik önlemlerinden geçtiklerini belirten arkadaşımız, duruşmada yaşanılanların tıpkı Amerikan filmlerindeki senaryolara benzer olduğunu söyledi.  Duruşma salonunda Cuma günü görüşülenleri aktaran Esra Öziskender, Rezzaf Sarraf’ın İranlı patronunun petrol yolsuzluğu nedeniyle yakalanıp idama mahkum edildiğini, Belçika, Lüksemburg ve Alman Bankalarının da İran’a uygulanan ambargoyu deldiklerinin, ayrıca bu konuyu Rusya’nın belirleyip ABD’ye bildirdiğinin, ABD’nin de Türkiye’yi Sarraf konusunda uyardığının açıklandığını duyurdu. Mahkemenin 22 Aralık gibi sonuçlanması bekleniyor. Pazartesi günü ismini vermedikleri önemli bir şahit olarak mahkemeye katılacak Rezzah, Cuma günkü ifadesinde “Hakan Atilla’yı korudu gibi. Altın ticaretini biliyordu ama sahte yiyecek ihracatından haberi olduğunu sanmıyorum” dedi.

Rezzah Sarraf dün çok enerjik olmasına rağmen bugün yorgun ve bitkin gözüküyordu. Cuma günü olduğu için erken bitirdiler 3’te duruşma sona erdi. 17 Amerikalı jüri üyesinden bir tanesi sürekli olarak uyuduğu için jüriden çıkarıldı. Bu dava sadece Rezzah Sarraf ve Hakan Atilla’yla ilgili açılmış bir dava. Türkiye’de hiçbir şey değişmeyecek. Fazla hayale gerek yok. Sarraf’ın ortalama 5 yıl hapis yatacağı sonra da koruma programı ile Amerikan vatandaşı olarak hayatına devam edeceği söyleniyor.

Duruşmayı izleyen arkadaşımız Esra Öziskender’in yaptığı açıklamayı izleyebilirsiniz.

https://www.facebook.com/HRLinkConsultingInc/videos/1638803892866519/ 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.