Hava Durumu

IKBY Başbakanı Barzani, Enkaz Bölgesi ve Derbendihan Barajını Ziyaret Etti

IKBY Başbakanı Barzani ve beraberindeki heyet, Irak'ta 7,3 büyüklüğündeki depremin en yıkıcı olduğu Süleymaniye iline bağlı Derbendihan ilçesini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
IKBY Başbakanı Barzani, Enkaz Bölgesi ve Derbendihan Barajını Ziyaret Etti
 Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı  Neçirvan Barzani, IKBY Başbakan Yardımcısı  Kubat Talabani ve İçişleri Bakanı  Kerim Sincari'nin de aralarında olduğu heyetle sabah saatlerinde Derbendihan'a ulaştı. İlçede depremden zarar gören yerleri gezerek yetkilerden bilgi alan  Barzani, daha sonra Derbendihan Baraj Gölü'nün olduğu bölgeye geçti.

ÖLENLERE ALLAH'TAN RAHMET, YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

İlçe kaymakamı ve diğer yetkililerle toplantı yaptıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan  Barzani, deprem sonucu hem  Irak'ta hem  İran'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

"VATANDAŞLARIMIZIN ZARARINI KARTŞILAMAK İÇİN BÜTÇE HAZIRLADIK"

Barzani, "IKBY hükümeti olarak depremden etkilenen vatandaşlarımızın zararını karşılamak amacıyla bir bütçe hazırladık.  Avrupa Birliği yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Zarar gören Derbendihan Barajı'nın onarımı için gerekli desteği sağlayacaklar. Baraj zarar görmüş, ancak korkulacak kadar büyük bir risk teşkil etmiyor." dedi.

Neçirvan  Barzani, konuşmasının sonunda depremin ardından yardım elini uzatan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 530'A YÜKSELDİ, YARALI SAYISI 8 BİN

Irak-İran sınırında merkez üssü  Süleymaniye ve Halepçe şehirlerinin kesişme noktası olan bölgede 7.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. İranlı yetkililer, şiddetli depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 530'a yükseldiğini açıkladı. Yaralı sayısının ise 8 bine ulaştığı belirtildi. Depremden 14 ili etkilenen  İran'da Kirmanşah Eyaleti'ndeki 85 bin nüfuslu Serpol Zehab şehrinde büyük yıkım meydana geldiği bildirildi

IRAK'TA 7 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Bölge halkının yardıma ihtiyaç duyulduğunu belirten yardım görevlileri battaniye, çadır, giyecek, ilaç ve içme sularını saklamak için büyük bidonlara acil ihtiyaç duyulduğunu söyledi

Depremin yıkıcı etkilerinin ise en çok  Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesinde yaşandığı belirtildi.  Irak'ta da 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.