Hava Durumu

İngiliz parlamentosu dışında iki kişi vuruldu

İngiltere'nin başkenti Londra'daki parlamento binası dışında iki kişi vuruldu, bina giriş çıkışlara kapatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İngiliz parlamentosu dışında iki kişi vuruldu
 İngiltere'nin başkenti Londra'daki parlamento binası dışında iki kişi vuruldu, bütün dünyada son dakika olarak duyurulan gelişmenin ardından bina giriş çıkışlara kapatıldı. Reuters fotoğrafçısı, Westminter Köprüsü'nde çok sayıda yaralı gördüğünü aktarıyor.


Bir milletvekili dört el silah sesi duyduğunu söyledi, İngiliz basını polisin elinde bıçak olan bir saldırganı vurduğunu yazdı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki parlamento binası dışında silah sesleri duyuldu. İki kişinin vurulduğu olayda, saldırganın aracıyla yayaların arasına daldığı açıklandı.

İngiliz basını, polisin elinde bıçak olan bir saldırganı vurduğunu bildiriyor. Daily Mail gazetesinin yayınladığı fotoğraflarda, yerde yatan üç kişinin olduğu görülüyor.

Reuters fotoğrafçısı, Thames Nehri üstündeki Westminster Köprüsü'nde yatan iki kişi gördüğünü aktarıyor. Bir başka görgü tanığı ise, köprüde beş kişinin yaralı olduğunu sosyal medya hesabında yazdı.

Basına yansıyan haberlerde, bir polisin bıçaklandığı belirtiliyor.

Reuters hava ambulansın yaralıları almak için indiğini bildiriyor. Polisin isteği üzerine Westminter metro istasyonu da kapatıldı.

Parlamento kapatıldı

Parlamento binası giriş çıkışlara kapatıldı, çalışmalar askıya alındı. Çok sayıda silahlı polisin parlamento içerisine girdiği son dakika gelişmesi olarak verildi.

İngiliz muhafazakar politikacı Grant Shapps, dört el silah sesi duyduğunu ve polisin milletvekilerinden başlarını kapatıp sürünmelerini istediğini söyledi.

Reuters haber ajansı, olayı ilk olarak İngiliz parlamentosu dışında yüksek bir gürültü duyulduğunu bildirerek aktardı. Ajans, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde silahlı polislerin parlamento binası dışına doğru koştuklarını duyurdu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.