Hava Durumu

Kanlı saldırıyı o örgüt üstlendi

Afganistan'da terör dehşeti! Kabil'de konsoloslukların olduğu bölgede bombalı araçla saldırı gerçekleşti. Saldırıda en az 80 kişi hayatını kaybetti, 350 kişi yaralandı. Türk Büyükelçiliği'nin de hasar gördüğü saldırıyı Rus basını, terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2017 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2017 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Kanlı saldırıyı o örgüt üstlendi
 Afganistan'ın başkenti Kabil'de Almanya Büyükelçiliği'nin hemen yanında bombalı araçla bir saldırı düzenlendi. Sağlık Bakanlığı saldırıda en az 80 kişinin hayatını kaybettiğini, 350 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Başkentin her yerinden hissedilen patlamada, Vezir Ekber Han'daki binaların çoğu ağır hasar gördü, yaklaşık 30 araç yandı.

Saldırının bir su tankerine yerleştirilen bombayla düzenlendiği kaydedildi. Polis, patlama yerini güvenlik çemberine alırken, bölgeye giden yollar trafiğe kapatıldı.

DEAŞ ÜSTLENDİ

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre, saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Saldırıdan kısa süre önce açıklama yapan terör örgütü Taliban ise sivilleri hedef alan saldırıyı kınayarak, saldırının Taliban tarafından düzenlendiğine yönelik iddiaları yalanladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.