Hava Durumu

Londra'da yangın dehşeti! 24 katlı bina alev alev yandı

Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'da 24 katlı bir bina alevler içinde kaldı. Gece saatlerinde başlayan yangın sabaha kadar sürdü. 200 itfaiyecinin müdahale ettiği yangında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Bazı görgü tanıkları ise binadan atlayanlar olduğunu iddia etti. Olayda 50 kişi yaralandı. Yangının patlayan bir buzdolabından kaynaklandığı düşünülüyor. Londra itfaiyesi yangında can kaybı olduğunu belirtirken, ölü sayısının henüz bilinmediği ifade edildi. Binada Türklerin de bulunduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Londra'da yangın dehşeti! 24 katlı bina alev alev yandı
 İngiltere'nin başkenti Londra'da 120 dairenin bulunduğu 24 katlı bir apartmanın ikinci katında çıkan ve bütün binayı saran alevlerin söndürülmesine çalışılıyor.



Londra'nın batısındaki Latimer Road semtinde bulunan 24 katlı binanın ikinci katında yerel saatle 01.15'te yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile 200'den fazla itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede binanın tümünü saran alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba harcadı. Yangın Türkiye saati ile 10 sularında kısmen söndürüldü.

BUZDOLABININ SEBEP OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı nedeniyle çıktığı sanılan yangının, 100'den fazla daire bulunan binanın dış cephesi plastik malzemeyle kaplı olduğu için hızla yayıldığı ileri sürüldü. Londra itfaiyesi ise yangının nedeninin henüz belli olmadığını açıkladı.

Binada Türklerin de yaşadığı öne sürüldü.

50 YARALI VAR

LondraLI yetkililer, yaralanan 50 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

BİNANIN ÇÖKME TEHLİKESİ VAR

Görgü tanıkları saatlerdir devam eden yangında, bazı insanlar yanan binadan aşağı atladıklarını iddia etti. Bir diğer iddiaya göre ise binada mahsur kalanlar çarşafları bağlayıp aşağıya inmeye çalıştı.

Sky News'a konuşan Kensington ve Chelsea Kent Konseyi Başkanı Nick Paget-Brown, "Yangın başladığında içeride kaç kişi olduğunu bilemiyoruz; ancak, yüzlercesi de olabilirdi" dedi ve bina içinde kalan olup olmadığına ilişkin bir bilgi olmadığını vurguladı.

ÜST KATLARDA MAHSUR KALANLAR OLDU

Londra Emniyet Teşkilatı bina ve çevresinde tahliye işlemlerinin yapıldığını söylerken BBC'den Andy Moore binanın çökmesinden endişe duyulduğunu belirtti.

Televizyon sunucusu George Clarke, binadan 100 metre uzakta olmasına rağmen üzerinin külle kaplandığını aktarırken üst katta kalan bazı kişilerin el fenerleriyle yardım istediğini ve dışarı çıkamadıklarını söyledi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; üst katlarda mahsur kalan bina sakinlerinin yardım çığlıkları duyuldu.

İki kişinin duman zehirlenmesi nedeniyle tedavi gördüğü açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.