Hava Durumu

Paris'te bir araç askerlerin üzerine sürüldü! Yaralılar var

Fransa'nın başkenti Paris'in Levallois Perret bölgesinde, olağanüstü hal kapsamında gözlemci görevi yapan askerlere araçla saldırı düzenlendi. 6 askerin yaralandığı bildirilen saldırıda saldırgan kaçtı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Paris'te bir araç askerlerin üzerine sürüldü! Yaralılar var
 Paris'in kuzeyinde görev yapan 6 askerin üzerine araç sürüldü. Askerlerden 2'si ağır yaralı. Polisten yapılan açıklamaya göre; saldırgan aracıyla beraber kaçtı. Kaçan kişi polis tarafından aranıyor. 

Levallois Perret bölgesindeki askerlerin aslında saldırının gerçekleştiği anlarda bir terör operasyonu yürüttüğü de gelen bilgiler arasında. Levallois BelediyeBaşkanı Patrick Balkany de askere çarpan aracın siyah renkte BMW marka olduğunu ve kasti yapıldığından şüphelerinin olmadığını açıkladı.

Paris’in kuzeyinde yer alan Levallois-Perret bölgesinde bu sabah 8.15te Verdun Meydan’ında kışladan çıkan askeri araca siyah bir otomobil çarptı, askerlerden 4’ü hafif 2’si ağır yaralandı. Yaralılar askeri hastaneye kaldırıldı.

Levallois-Perret Belediye Başkanı askerlere yönelik yapılmış böyle bir saldırıyı kınadığını söyledi. Saldırının “kabul edilemez ve utanç verici” olduğunu söyledi.

Elysee Sarayı’nda rutin yapılan haftalık Güvenlik Konsey Toplantısı ve arkasından devam eden Bakanlar Kurulu toplantılarında sabah saatlerinde meydana gelen olay ele alındı.

Olayda yaşananların terör saldırısı olması, sürücünün akıl hastası olması veya normal bir kaza olduğu ihtimalleri üzerinde duruluyor.

İçişleri ve Savunma Bakanları öğleden sonra yaralıları ziyaret edecek. Ağır yaralı iki askerin hayati tehlikeyi atlattıkları ve durumların iyi olduğu öğrenildi.

Fransa'da terör örgütü DEAŞ'ın üst üste düzenlediği saldırıların ardından, güvenlik güçleri de bu tür saldırılarda hedef olmuştu.

Son olarak nisan ayında yine başkent Paris'te terör örgütü DEAŞ mensubu bir şahıs polise açmış ve saldırı da 1 polis hayatını kaybetmiş, 2 polis de yaralanmıştı.

KAYNAK:(CNNTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.