Hava Durumu

Putin, Fransa ziyaretini iptal etti

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 19 Ekim'de gerçekleştirilmesi planlanan Paris ziyaretini iptal ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Putin, Fransa ziyaretini iptal etti
 Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 19 Ekim'de gerçekleştirilmesi planlanan Paris ziyaretini iptal ettiğini söyledi.

NEDEN İPTAL EDİLDİ

Moskova'da basın mensuplarına konuşan Peskov, Putin'in ziyaretinin önceden planlanan kültür merkezi ve sergi açılışı gibi bazı etkinliklerin program dışı kalması nedeniyle iptal olduğunu ifade etti.

"UYGUN ZAMANI BEKLEYECEĞİZ"

Peskov, "Putin, başından beri Hollande için uygun olacak zamanda Paris'i ziyaret etmeye hazır olduğunu söylemişti. Bu nedenle (Hollande için) uygun zamanı bekleyeceğiz. O zaman Putin ziyareti tekrar değerlendirecektir" dedi.

İKİ ÜLKEDEKİ İLİŞKİLER GERİLMİŞTİ

Moskova-Paris ilişkileri, Fransa'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunduğu Suriye'nin Halep kentinde çatışmaların durmasını ve askeri uçakların kent üzerinde uçuşuna son verilmesini öngören karar tasarısının Rusya tarafından veto edilmesinin ardından gerilmişti.

HOLLANDE PUTİN'İ AĞIRLAYACAK OLMAKTAN PİŞMANLIK DUYDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya'nın veto kararına tepki göstererek, Putin'i 19 Ekim'de Paris'te ağırlayacak olmaktan pişmanlık duyduğunu üstü kapalı dile getirmişti.

Bu ziyaretin artık çok fazla anlamının kalmadığı mesajını veren Hollande, Putin ile görüşmesi için "Şimdi kendime soruyorum, bunun bir faydası olacak mı? Bu gerekli mi? Bu bir baskı aracı olabilir mi? Suriye rejimi ile yaptıklarını ve Halep'te sivil halkı bombalamalarını biz durdurabilir miyiz?" ifadesini kullanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.