Hava Durumu

Sadr Hareketi lideri es-Sadr: Aksa'da yaşananlar kınamadan öte bir tutum gerektiriyor

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin kınamadan öte tutum gerektirdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Sadr Hareketi lideri es-Sadr: Aksa'da yaşananlar kınamadan öte bir tutum gerektiriyor
 Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelikihlallerinin kınamadan öte tutum gerektirdiğini belirtti.

Sadr, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sevgili Aksa için direnen kahramanları selamlıyorum. Bugün yaşananlar kınamadan öte bir tutum gerektiriyor." ifadelerini kullandı.

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi de, söz konusu ihlallere karşı Filistin halkı ve hükümetinin yanında olduklarını söyleyerek, "Mescid-i Aksa ve Hristiyan kutsallarına karşı yapılan bu en kötü ihlale karşı Filistin halkı ve hükümetinin yanındayız." demişti.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da 14 Temmuz Cuma günü silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in 2 kapısını pazar günü açmış ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

KAYNAK:(ANADOLU AJANSI)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.