Hava Durumu

Sığınmacı Örgütünden Paris'te Köprü Altına Yerleştirilen Kayalara Tepki

Solidarite Migrants Wilson isimli sığınmacı örgütü, Fransa'nın başkenti Paris'te göçmenlerin kaldığı köprü altına büyük kayalar yerleştirilmesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2017 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2017 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Sığınmacı Örgütünden Paris'te Köprü Altına Yerleştirilen Kayalara Tepki
Fransa'nın başkenti Paris'te, sığınmacıların daha önce sık sık çadır kurduğu köprü altına büyük kayalar yerleştirilmesi birçok kesimin tepkisini çekti. Sığınmacı örgütü Solidarite Migrants Wilson ise durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

GÖRENLER ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMİYOR

Paris'in 18. bölgesinde yer alan La Chapelle köprüsü altına yerleştirilmiş büyük kaya parçaları görenleri şaşırtıyor.

Köprünün biraz ilerisinde bulunan mülteci merkezine alınmayan sığınmacıların çadır kurmasını engellemek için köprü altına kayaların yerleştirilmesi, sığınmacı örgütleri tarafından eleştirildi.

''KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ''

Paris Belediyesi tarafından konulan kayalar hakkında yazılı açıklama yapan sığınmacı örgütü "Solidarite Migrants Wilson", durumun kesinlikle kabul edilemez olduğunu, daha önce de aynı bölgede sığınmacılara yemek dağıtırken tehdit edildiklerini ve engellenmeye çalışıldıklarını bildirdi.

YEMEK DAĞITIMINA DEVAM EDECEKLER

Örgüt, engellemelere rağmen gidecek hiçbir yeri olmadığı için kayalar arasında uyumaya çalışan sığınmacılar olduğuna dikkati çekerek hem mülteci merkezine giriş yapmak için bekleyen hem de bölgedeki çaresiz sığınmacılar için yemek dağıtımına devam edeceğini kaydetti.

BATTANİYE VE UYKU TULUMLARINA DAHİ EL KOYUYORLAR

La Chapelle köprüsünün altı Paris'teki sığınmacıların sık sık çadırlarını kurduğu bir yer olarak biliniyor. Sığınmacılar özellikle 2015 yazından beri köprünün altında kurdukları derme çatma çadırlarda kalmaya çalışıyordu. Son dönemde polis, sadece sığınmacıların çadırlarını almakla kalmıyor, battaniye ve uyku tulumlarına da el koyuyordu.

400 KİŞİLİK SIĞINMACI MERKEZİ ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

La Chapelle'deki 400 kişilik sığınmacı merkezi ise ihtiyacı karşılamamakla eleştiriliyor. Merkezin kapısında her sabah uzun sıralar oluşurken günlük limiti kapsamında oldukça kısıtlı sayıda sığınmacının merkeze girmesine izin veriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.