Hava Durumu

TİKA ve TSE'den Afganistanlı yetkililere eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Türk Standardları Enstitüsünden uzmanlar, Afganistan Ulusal Standartlar İdaresi yetkililerine eğitim verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2017 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2017 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TİKA ve TSE'den Afganistanlı yetkililere eğitim
 Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) iş birliğinde, Afganistan Ulusal Standartlar İdaresi (ANSA) yetkililerine eğitim verildi.

TİKA yapılan yazılı açıklamaya göre, iki ülke arasındaki ticari ürünlerin standartlarının uyumlu hale getirilmesi amacıyla uygulanan proje kapsamında ANSA Başkan Yardımcıları ve uzmanlarından oluşan heyet, TSE'ye yaptığı 10 günlük çalışma ziyaretinde standardizasyon, belgelendirme, muayene gözetim ve laboratuvar uygulamaları konularında uygulamalı eğitim aldı.

Türk ve Afgan uzmanların tecrübe paylaşımını öngören çalışmalar, ANSA Başkanı Nakibullah Faik ve Başkan Yardımcısı Abdul Khaliq Babor'un 2016 yılında TİKA Başkanı Serdar Çam'ı ziyaretinde başlatıldı.

Açıklamada ifadesine yer verilen ANSA Mali ve İdari Başkan Yardımcısı Babor, Türkiye ile Afganistan arasında ticaretin artması nedeniyle iki ülke arasındaki standartların uyumlu hale gelmesini önemsediklerini belirterek, "Türk Standardları Enstitüsünden aldığımız eğitim ve uygulamalar ile çok önemli tecrübeler edindik." değerlendirmesinde bulundu.

TSE Dış İlişkiler Dairesi Başkanı İlhami Aktürk ise ANSA heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi adına ANSA'nın ihtiyaç duyduğu her alanda iş birliğini sürdüreceklerini belirtti.

Proje kapsamında, TSE uzmanlarının Afganistan'a yapacağı inceleme ziyaretinin ardından çalışma grupları kurulacak, eğiticilerin eğitimi, laboratuvarların yenilenmesi, ANSA bünyesinde eğitim merkezleri kurulması gibi çalışmalar gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.