Hava Durumu

Yangın Faciasında Ölü Sayısının 60'a Yükseldiği Yunanistan'da 3 Günlük Yas İlan Edildi!

Yunanistan'da 60 kişinin öldüğü ve 156 kişiden fazla yaralının olduğu yangın için OHAL ilan edilirken, Başbakan Çipras 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yangın Faciasında Ölü Sayısının 60'a Yükseldiği Yunanistan'da 3 Günlük Yas İlan Edildi!
 Yunanistan'ın başkenti Atina'nın da içinde olduğu Attiki bölgesinin bazı kesimlerinde çıkan yangın nedeniyle 60 kişi hayatını kaybetti, 156'dan fazla kişi de yaralandı. Ülkede OHAL'in ardından şimdi de 3 günlük yas ilan edildi.

MECLİSTE BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

 Yunanistan Meclisi Başkanı Nikos Voutsis'in kararıyla, yaşanan yangın felaketi sebebiyle mecliste bayrakların yarıya indirildiği bildirildi.

60 KİŞİNİN ARDINDAN ÖLÜ SAYISININ ARTACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

 Yunanistan'ın Doğu Attika bölgesinde büyük zarar veren orman yangınlarında ölenler 60 kişiyi aştı. Bölgede yangından kurtulmak için kaçarken bir arazide birbirlerine sarılı 30 kişi daha eklendi. Hayatını kaybedenlerin sayının artacağı düşünülüyor.

ÇOCUKLARINA SARILMIŞ HALDE 30 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

 Mati bölgesinin Argiri Akti yerleşim yeri alevlere sarılınca 30 kişinin arabalarıyla denize inmeye çalıştıkları, ancak başaramadıkları ve arabalarını terk edip koşarak denize doğru yönlenirken hayatlarını kaybettikleri açıklandı. Çocuklarına sarılmış, el ele bulunan 30 kişinin yanmış bedenleri denizden 15-20 metre mesafede bulundu.

BİR BÖLGENİN YARISI HARİTADAN KAYBOLDU

 Rafina Belediye Başkanı Vangelis Burnus yaptığı açıklamada şimdiye kadar 60'dan fazla ölü, aralarında 16 çocuğun da bulunduğu 11'i ağır 156 yaralı, binden fazla tamamen tahrip olmuş evin kaydedildiğini söyledi. Belediye Başkanı Burnus, "Mati bölgesinin tamamı, Kokkino Limanaki bölgesinin ise yarısı haritadan kayboldu" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.