Hava Durumu

Yunanistan önce DHKP-C’lileri paketledi sıra FETÖ’cülerde...

65 yıl aradan sonra Türk-Yunan ilişkilerin bir ilk yaşanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7-8 Aralık tarihleri arasında Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gidecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yunanistan önce DHKP-C’lileri paketledi sıra FETÖ’cülerde...
 Yunanistan, ziyareti öncesinde terör örgütleri PKK ve DHKP-C örgütlerine yönelik operasyonları hızlandırdı. Önceki gün Yunanistan’da yakalanan 9 DHKP-C’linin arasında 2013’te AK Parti Genel Merkezine ve Adalet Bakanlığına yöneliksaldırının faili Hasan Biber’in de bulunduğu kaydedildi. Ziyaret, iki ülke ilişkilerinde önemli kırılma noktası olan FETÖ’cü 8 subayında gündeme gelmesini sağladı. Yunanistan’a TSK’ya ilişkin bilgi vermeyi kabul ettikleri ifade edilen bu subaylardan 6’sının Türkiye’ye iade edilebileceği, Yunan diplomatik kaynaklarınca, Türk mevkidaşlarına iletildi.

Görüşmede, Ankara’nın en önemli tepkisi ise Ege karasularını kullanarak Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine kaçan FETÖ mensuplarına izin verilmesi olacak. Darbe girişimi sonrası 10 bin 680 şüpheli, Ege karasularını kullanarak Avrupa’ya kaçmıştı. Temaslarda, FETÖ’cülerin ailece Yunan adalarına kaçışlarına seyirci kalınmasına yönelik eleştiriler de dile getirecek.

‘CAMİYİ BİZ YAPALIM’

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temaslarında gündeme gelecek bir diğer önemli konu ise Yunanistan’daki Türk azınlığın siyasi ekonomik ve sosyokültürel durumuna ilişki beklentiler olacak. Ankara’nın, Atina’da 7 yıldır yapılması planlanan ancak mali kriz gerekçesi ile ertelenen cami inşaatının yapımının üstlenilmesi için Yunan makamlara bir öneri sunacağı belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.