Hava Durumu

Zimbabve'de Askeri Darbe Sonrası Cumhurbaşkanı Mugabe'nin İlk Fotoğrafı Yayınlandı

Zimbabve'de gerçekleşen darbe sonrası, görevi bırakması istenen ve ev hapsinde tutulan Cumhurbaşkanı Robert Mugabe'nin ilk fotoğrafı yayınlandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Zimbabve'de Askeri Darbe Sonrası Cumhurbaşkanı Mugabe'nin İlk Fotoğrafı Yayınlandı
 Zimbabve'de  Cumhurbaşkanı  Robert Mugabe'nin 37 yıl süren iktidarının ardından geçtiğimiz günlerde ordu yönetime el koydu. Ordudan yapılan açıklamada, bunun bir askeri darbe olmadığı ve amacın Mugabe'nin çevresindeki suç şebekesini çökertmek olduğunu açıklamıştı.

EV HAPSİNDEKİ CUMHURBAŞKANINDAN İLK KARE

Darbenin ardından ev hapsine alınan  Cumhurbaşkanı  Robert Mugabe'nin içinde bulunduğu ilk kareler de yayınladı. Karelerde  Cumhurbaşkanı Mugabe, ordu komutanı Constantino Chiwenga, Savunma Bakanı Sydney Sekeramayi, Devlet Güvenlik Bakanı Cde Kembo Mohad ile  Güney Afrika Savunma Bakanı Nosiviwe Mapisa-Nqakula'nın başkanlık sarayında oturdukları görülüyor.

MUGABE, GÖREVDE KALMAKTA ISRARCI

Askeri müdahalenin geleceğiyle ilgili belirsizlik ise devam ediyor.  CumhurbaşkanıMugabe'nin görev süresi dolana kadar görevde kalmak konusunda ısrarcı olduğu belirtilirken, ordu görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.  Ordu, ülkenin  İngiltere'den bağımsızlığını kazandığı 1980'den bu yana görevde olan ve bir bağımsızlık kahramanı olarak görülen Mugabe'nin yumuşak bir şekilde görevi bırakmasını tercih ediyor.

"GERİ DÖNÜŞ YOK! İNATÇI OLURSA GÖREVİNDEN AZLEDİLECEK"

Generallerin asıl amacının Mugabe'den 41 yaş genç First Lady Grace Mugabe'nin görevi devralmasını engellemek olduğu ve görevin geçtiğimiz hafta kovulan başkan yardımcısı Emmerson Mnangagwa'ya devretmek istedikleri belirtiliyor.

İktidardaki ZANU-PF partisinin liderleri ise Mugabe'ye istifa etme çağrısı yapanlar arasında yer alıyor.  Reuters'a konuşan parti içerisinden bir kaynak, "Geri dönüş yok. Eğer inatçı olursa, Pazar günü onun kovulması için düzenlemem yapacağız. Salı günü ise görevinden azledilecek" ifadelerini kullandı.

"BU ZIMBABVE'DE YENİ BİR DÖNEM İÇİN GEÇİŞ SÜRESİ"

ABD Dışişleri yetkilisi Donald Yamamoto ise  Reuters'a verdiği röportajda, "Bu Zimbabve'de yeni bir dönem için geçiş süreci. Biz bunu umuyoruz" ifadeleriyle  ABD'nin konuya bakışını özetledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.