Hava Durumu

Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Eğitim Umudu

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2018 11:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2018 11:11
 

Prof. Dr. Ziya Selçuk, meslek hayatına öğretmen olarak başlayan, daha sonra akademisyen ve yönetici olarak çeşitli üniversitelerde ve kurumlarda görev yapan bir eğitimcidir. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunun, eğitimci kimlik ve güven veren mesajlar göz önüne alındığında, doğru kişiye verildiği düşünülüyor.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ un aldığı eğitimler ve görevler, yine eğitim alanındadır.

 

Bakan Selçuk, 1982 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’ nden mezun oldu. 1985 yılında Ankara Üniversitesi’ nde Eğitimde Psikolojik Hizmetler (Gelişim Psikolojisi) alanında yüksek lisans derecesi aldı. 1989 yılında, Hacettepe Üniversitesi’ nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında doktorasını tamamladı.

 

Gazi Üniversitesi’ nde Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’ nda öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ nde doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı.

 

2003-2006 yılları arasında, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapan Selçuk, müfredat reformunu yürüttü. Avrupa Birliği müzakerelerinde de, “Eğitim ve Bilim” başlığı görüşülürken Türkiye’ yi temsil etti.

 

Bakan Selçuk’ un farklı kesimler tarafından takip edilen ve beğenilen eğitim konuşmaları ve görüşleri bulunuyor. Bu paylaşımları uygulamaya geçirmesiyle, geleceğimizi kazanmamıza önemli bir katkı sunması umuluyor.

 

İlk basın toplantısında; “Veriye dayalı eğitim, yapay zeka, BlockChain, …” gibi kullandığı kavramlar eğitim adına heyecanlandırıyor. Sayın Selçuk’ un, ülkemizin ihtiyacı yapısal reformları gerçekleştirecek kimliğe sahip olduğu düşünülüyor.

 

Sayın Selçuk, meslek hayatında kazandığı deneyimleri arkasına alarak çıktığı yolculuğu bir başlangıç görmüyor. Eğitimin, yürüyen bir sistem olduğunu belirtiyor. Sistemin, insan temelli bir eğitim anlayışı ile yolunda giderken tamir edileceğini anlatıyor.

 

Türkiye’ de üniversite, lise, ortaokul ve ilkokul kademelerinde 25 milyonu aşan öğrenci sayısı bulunuyor. Ülkemizdeki öğrencilerin tamamını kucaklayan mesajı ile Bakan Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı’ na bağlı kişileri ve kurumları aile olarak görüyor.

 

Öğretmenlere hitaben yazdığı mektupta; “Büyük ve fedakar Milli Eğitim Bakanlığı ailesi olarak bu yolculukta, ülkemizin bütün çocuklarını kuşatacak ve inşallah bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz” ifadesi var.

 

Bakan Selçuk, dezavantajlı öğrenciler ve öğretmenlerin öncelikleri olacağını vurguluyor.

 

Öğretmenlere destek vererek, sistemi şekillendiriyor… Öğretmen performans sistemi kaldırılıyor. Sözleşmeli öğretmene sağlık özrü ataması geliyor.

 

Öğrencilerin yüzünü güldürecek haberleri veriyor… Her sene sınav sistemi değişmiyor. 2040 yılında iş hayatına katılacak olan yeni okula başlayan çocuklar düşünülerek program hazırlanıyor.

 

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’ a, geleceğimizi aydınlatmasını beklediğimiz yolculuğunda başarılar diliyorum…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.