Hava Durumu

2015'in BES lideri AvivaSA, 2016'da da liderliği hedefliyor

İnsanları belirsizlik korkusundan kurtarma prensibiyle çalışmalarını sürdüren AvivaSA, 2016 yılında BES'te liderliği sürdürmenin yanı sıra hayat sigortacılığında pazar payını artırmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
2015'in BES lideri AvivaSA, 2016'da da liderliği hedefliyor
 2015 yılında İMKB’nin ortalama değeri yüzde 16 düşerken, halka arzının ilk yılında, AvivaSA hisselerinin yüzde 26 değer kazanmasından mutluluk duyduklarını söyleyen AvivaSA CEO'su Meral Eredenk Kurdaş, "Biz sadece poliçe satmıyoruz, müşterilerimizin geleceklerini güvence altına alıyoruz" dedi.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları sektörünün lider şirketi AvivaSA'nın CEO'su Meral Eredenk Kurdaş bir açıklama yaparak, 2015 yılı finansal sonuçlarını değerlendirdi ve 2016 hedeflerini anlattı. Kurdaş, "2016 yılında Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) güçlü büyüme performansımızı devam ettirmek, karlılık içinde büyümeyi sürdürülebilir kılmak ve hayat sigortacılığında pazar payımızı artırmak için çalışacağız" dedi.

2015 bizim yılımız oldu”
2015 yılının AvivaSA’nın büyüme yılı olduğunu vurgulayan AvivaSA CEO'su Meral Eredenk Kurdaş, "BIST 100 hisse senedi endeksinin yüzde 16 değer kaybettiği 2015 yılında, AvivaSA hisse senetlerinin yılı yüzde 26 yükselişle kapatmasından da mutluluk duyuyoruz" dedi ve şöyle devam etti: “Biz müşterilerimize sadece poliçe satmıyoruz. Yaklaşık 2 milyon müşterimizi belirsizlik korkusundan kurtararak, geleceklerini güvence altına alıyoruz. Bu da bizi Türkiye’nin zirvesine, BES fon büyüklüğünde sektör liderliğine taşıdı. 2015 yılında toplam 19 şirketin faaliyet gösterdiği bireysel emeklilik sektöründe, devlet katkısı dahil 9 milyar TL’yi aşkın fon büyüklüğü ve yüzde 19,18 pazar payı ile sektör lideri olduk. Böylelikle, uzun yıllardır işveren grup emeklilik planlarında yüzde 26’lık pazar payı ile sürdürdüğümüz liderliği, fon büyüklüğünde yakaladığımız liderlikle perçinlemiş olduk. 2015, bizim yılımız oldu."

Eredenk Kurdaş, AvivaSA’yı başarıya götüren çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi: “2015’te AvivaSA olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Personeli Vakfı’nın 1.752 üyesinin 71 milyon TL’lik birikiminin BES’e aktarımını başarıyla tamamladık. Bugüne kadar BES’e aktarım yapan 12 vakıf ve sandığın bir kısmında tek şirket, bir kısmında ise konsorsiyum üyesi olarak toplam 7 aktarım sürecinde yer aldık. Bu alanda da sektörümüzün lideri olduk. Şirketin tüm iş süreçlerinde ve pazarlama iletişiminde teknolojinin kullanımı ve zengin bir dijital deneyim ile tüm tasarruf ve birikim ihtiyaçlarına cevap verebilen gerçek Taraftarium bir tüketici deneyimi sunmak amacıyla yatırım yaptık. Ortağımız Aviva’nın ‘öncelik dijitalde’ stratejisini Türkiye’ye taşıdık. Sektörde dijitalleşmenin öncüsü olma hedefiyle bu konuda yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz. Ayrıca, 2009 yılında sadece 5 kişi ile başladığımız Genç Girişimci programı ile kendi acentesini kurma imkanı sağladığımız girişimci sayısını 2015 yılı itibariyle 100’e çıkardık. Tüm bunlar, sektör lideri olmamızı pozitif yönde etkiledi.”

Eredenk Kurdaş, 2015 cirosuyla ilgili olarak da açıklama yaptı; “2015 yılı hayat koruma ve ferdi kaza prim üretimimiz 250 milyon TL, birikimli hayat prim üretimimiz ise 13 milyon TL oldu. Bireysel emeklilik net katkı payımız 2,027 milyar TL olurken, toplam ciromuz 2,29 milyar TL, BES fon büyüklüğümüz ise 9,21 milyar TL’ye ulaştı” dedi.

2016’da hedef, hayat sigortalarında büyümek

Eredenk Kurdaş, 2016 hedeflerini ise şöyle açıkladı: “Hâlihazırda fon büyüklüğünde ve pazar payında lideri olduğumuz bireysel emeklilik pazarında 2016 yılında da liderliğimizi sürdürmek istiyoruz. Hayat sigortaları tarafında ise hedefimizi, bütün koruma branşlarında pazar payımızı artırmak olarak belirledik. 2016’da; müşterilerimize ve yatırımcılarımıza katma değer yaratan yenilikçi ürün ve hizmetler sunma, bankasürans kanalında penetrasyon oranlarını artırma, banka dışı dağıtım kanallarını güçlendirip çeşitlendirme, operasyonel verimliliğimizi artırma ve çoklu dağıtım kanalı modelimizi geliştirme hedeflerimiz doğrultusunda bir dizi projeyi hayata geçireceğiz.”

Yeni BES düzenlemesi ile katılımcılar daha az kesinti ile daha çok kazanacak
Açıklamasında, yeni hazırlanan BES 3.0 düzenlemeleriyle kesintilerin daha az olacağı yeni bir dönemin başlayacağından da söz eden Eredenk Kurdaş, “Yeni yönetmelik, Türkiye’deki yurt içi tasarrufların artmasını sağlamaya yönelik bir dizi düzenlemeyi içeriyor. BES, özellikle katılımcılar açısından sistemde kaldıkça avantajlı bir yatırım / tasarruf aracına dönüşüyor. Hazırlık aşamasındaki yeni bir mevzuat taslağı ile 23 milyonluk nüfusu kapsayan 18 yaş altındakilere de bireysel emeklilik yolunun açılması planlanıyor. Bu gelişme, sistemde daha fazla kalma ve daha çok kazanma açısından önem kazanıyor. Biz de AvivaSA olarak “Gel+Kal+Kazan” mottomuz ile katılımcılara sistemde daha fazla kalmaları ve daha fazla kazanmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.