Hava Durumu

‘300 Milyonumuz var Hadi gelin kullanın’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, hükümet olarak 2016 yılı için 3 katına çıkardıkları KOSGEB desteğine, proje bazlı desteklerin az olmasından yakınarak, "Tam 300 milyon lira paramız var. Hadi gelin bunu kullanın" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘300 Milyonumuz var  Hadi gelin kullanın’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB), Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları Yöneticileri(TOSYÖV) ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen '12. Kobi Zirvesi'nin açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleşti. Açılış programında bir konuşma yapan Fikri Işık, KOBİ'ler ve girişimciliğin hem Türkiye ekonomisi için hem de dünya ekonomosinin bel kemiği olduğunu belirtti. Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'undan fazlasının KOBİ olduğuna vurgu yapan Bakan Işık, "İstihdamımızın yüzde 75,8'ini ihracatımızın da yüzde 56'dan fazlasını KOBİ'ler sağlıyor. Ekonominin bu kadar bağımlı olduğu bir alana çok daha fazla dikkat etmemiz, yakından takip etmemiz, gereken her türlü desteği vermemiz bizim için esastır" diye konuştu.

'KOBİ'LERİN İLGİSİ ÇOK AZ'

Işık, "Türkiye'nin üretime destek noktasında kaynak problemi yok. Türkiye'nin verilen kaynakları etkin ve efektif kullanma konusunda birikim eksikliği var. Örnek, bizim pek çok destek programımız var. En çok kullanılan destek programlarınin ilki nitelikli insan kaynağı. Eğer siz işletmenizde bir mühendis çalıştıracaksanız biz ona destek hem de nakit destek veriyoruz. Vdcasino Tanıtım pazarlama desteği veriyoruz... Fuar desteği veriyoruz. Ancak bizim KOBİ'lerin geliştirilmesiyle ilgili 'KOBİGEL' dediğimiz projemizde tam 300 milyon lira paramız var. Hadi gelin bunu kullanın! Kullanan çok az. Neden? Proje bazlı desteklere KOBİ'lerin ilgisi çok az. Şimdi KOBİ'lere proje dendiğinde hemen korkuyorlar, ürküyorlar. Halbuki proje yapma yeteneği kazanmazsak biz kalıcı ve sürdürülebilir başarıyı nasıl sağlarız? Benim önerim belki bir sonraki KOBİ Zirvesi'nde bu proje kültürüne odaklanmak olmalıdır" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.