Hava Durumu

7 Ayda 200 Uçak Satışı

Bursalı bir firmaya ait AQUILA'nın ( Kartal) sahibi Celal Gökçen, değeri 165-230 bin avro arasında değişen Aquila 211 model uçağından şimdiye kadar 200'ün üzerinde satış gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
7 Ayda 200 Uçak Satışı
Gökçen, Almanya'dan satın aldığı AQUILA uçak firması ve devam eden üretimleriyle ilgili Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma (UHS) Kümelenmesi üyelerine brifing verdi.
Bursa'nın, uçak üretiminde de pay almasını sağladıklarını ifade eden Gökçen, AQUILA'da uçak üretiminin tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı. 42 kişiyle üretim yaptıklarını aktaran Gökçen, ayda iki uçak imal ettiklerini belirtti.

UÇAKLARA TAM NOT
Ürettikleri AQUILA 211 model uçağın iki kişilik ideal bir eğitim uçağı olduğunu vurgulayan Gökçen, şunları kaydetti:"Değeri 165-230 bin avro arasında değişen uçaktan şimdiye kadar 200'ün üzerinde satış gerçekleştirdik. Avrupa Havacılık Dairesinden aldığımız onay sayesinde tüm Avrupa'ya satışın önünü açtık. En fazla AlmanyaFransa ve Avusturya'ya satış gerçekleştiriyoruz. Royal Air Force (RAF) için yetiştirilecek pilotların eğitimlerini gerçekleştiren Tayside Havacılık'a da 5 adet uçak satışı yaptık. Burada jet pilotları tarafından test edilen uçaklarımız, tam not aldı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.