Hava Durumu

ABD’de ‘Bursa’ İmzası

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 90 kişilik heyetle New York’ta düzenlenen ‘Texworld USA Fuarı’na çıkarma yaptı. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, son 3 yılda 10 iş gezisi gerçekleştirdikleri ABD pazarında Bursa firmalarının kalıcı oyuncu olmasını hedeflediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2017 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2017 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ABD’de ‘Bursa’ İmzası
 Bursalı firmaların farklı ülke pazarlarında rekabetçiliğini ve ihracat kabiliyetini güçlendirmesine destek olan Küresel Fuar Acentesi, Bursalı firmaların uluslararası marka fuarlarla buluşturmaya devam ediyor. ABD’nin en önemli ticaret merkezlerinden New York’a giden Bursalı tekstilciler, Texworld USA 2017 Fuarı’nda yabancı alıcılarla buluştu.

 

ABD PAZARI MERCEK ALTINDA

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses’in de katıldığı 90 kişilik heyet, dünyanın birçok ülkesinden gelen 1000’e yakın katılımcının stant açtığı fuarda incelemelerde bulundu. Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın,  Müfit Aydın ve Osman Mesten, DOSAB Başkanı Ersan Özsoy, BTSO Meclis Üyeleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen fuar organizasyonunda firmalar, tekstildeki son gelişmeleri ve yeni trendleri yakından inceleme fırsatı buldu.

 

“ABD PAZARININ KALICI OYUNCUSU OLMAK İSTİYORUZ”

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Bursa’nın tekstilde dünya çapında kaliteli ürün yelpazesine sahip olduğunu söyledi. 110’u aşkın yurt dışı fuar organizasyonu düzenlediklerini ifade eden İsmail Kuş, 4 bin 500’ün üzerinde firma temsilcisinin katıldığı bu iş gezilerinin sektörlerin ihracatına önemli katkı sağladığını vurguladı. BTSO olarak firmalara vizyon kazandıran çalışmalara devam edeceklerini belirten İsmail Kuş, “ABD pazarı Bursa’mız için önemli. Bu pazarda kalıcı oyuncu olmak istiyoruz. Şimdiye kadar ABD’de 10 iş gezisi programı düzenledik. Texworld Fuarı da sektörümüzün gelişimine büyük katkı sağlayacak” dedi. İsmail Kuş, Ekonomi Bakanığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle BTSO’nun da destekleriyle açılacak olan New York Türk Ticaret Merkezi’nin de firmaların ABD pazarında yerel oyuncu olmasına destek olacağını belirtti.


“TÜRK FİRMALARI HER ÜLKEDE İDDİALI”

Fuarda BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve Bursalı firmalarla bir araya gelen Messe Frankfurt Kuzey Amerika CEO’su Dennis Smith, bu yıl 18. kez düzenlenen Texworld Fuarı’nın 11 bin 300 metrekarelik alanda 12 ülkeden 1000’e yakın firmanın katılımıyla kapılarını açtığını söyledi. Fuarda 18 Türk firmasının stant açtığını dile getiren Smith, Türkiye’nin tekstil üretimi ve iharacatında her zaman iddialı bir ülke olduğunu vurguladı. Smith, şöyle konuştu: “Bursa iş dünyası ABD pazarında etkisini artırmak istiyor. BTSO’nun geniş bir katılımla fuara gelmesi de bunun göstergesi. Sadece ABD pazarı değil, dünyada hangi ülkede yeni bir pazar doğmaya başlarsa, ilk olarak Türkiye’den iş adamları geliyor. Bu Türkiye ve Bursa’nın dünyaya açılması konusundaki inancını da gösteriyor.”

 

“FİRMALARA YENİ UFUKLAR KAZANDIRIYOR”

DOSAB Başkanı Ersan Özsoy, BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi Projesi ile her sektörden yüzlerce firmayı dünya ile buluşturduğunu söyledi. Fuarların firmalara yeni ufuklar kazandırdığını dile getiren Özsoy, “ABD, giyim sanayi endüstrisi için önemli bir pazar. Bu pazarda Bursa’nın marka değeri artıyor. Yurt dışı organizasyonlar sayesinde firmalarımız uzakları kendine yakın hissediyor. Texworld fuarı da Bursa’daki firmalarımıza önemli kazanımlar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

BTSO Meclis üyesi ve sektör temsilcisi Bayram Uçkun, yurt dışı fuar organizasyonları sayesinde sektörleriyle ilgili gelişmeleri yakından görme imkanı yakaladıklarını ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı elde ettiklerini belirterek, BTSO’ya teşekkür etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.