Hava Durumu

'Alışveriş Günleri' kazandıracak

'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri' için geri sayım başladı. Tüketiciler her 100 liralık alışverişte 10 otomobil, 10 laptop, 10 akıllı cep telefonundan birini kazanma şansı yakalarken, esnaf da hareketlilikten payını alacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
'Alışveriş Günleri' kazandıracak
 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Vekili İsmail Kuş, 'Tarihin mirası alışverişin âlâsı' sloganıyla 22 Nisan - 22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri'nde perakende tarihinin en büyük hediyelerinden birini vereceklerini söyledi.


BTSO, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi işbirliğinde 22 Nisan - 22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri'nin tanıtımı dün yapıldı. Kayhan Döner Sofrası'nda düzenlenen toplantıda konuşan BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin yaklaşık 700 yıldır kent yaşamının nabzını tuttuğunu belirterek, “Ancak her alanda hızlı dönüşümlerin yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Kentli kimliğinin ve kültürünün yeniden tanımlandığı bir süreçte tarihi bölgemiz, maalesef bu gelişimlere ayak uyduramadı” dedi. Farklılaşan tüketici ihtiyaçlarına cevap veremeyen çarşının her geçen gün kaybettiğini dile getiren Kuş, esnafın ayakta kalma mücadelesi verdiğini ifade etti.
 

EŞSİZ BİR HAZİNE

Çarşının yeniden cazibe merkezi olması için alışveriş günleri etkinliğinin düzenleneceğini ifade eden Kuş, “Organizasyon, yaklaşık 3 bin 500 işyerinde 25 bine yakın çalışanı ve aileleriyle birlikte ortalama 100 bin Bursalı'nın hayatını tanımlayan tarihi çarşı ve hanlar bölgemizin eşsiz bir hazine olarak yeniden gün yüzüne çıkmasını sağlayacak. Bu noktada 850 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en eski ve en büyük açık hava alışveriş merkezleri arasında bulunan bölgemizi günümüz şartlarına uygun bir yapıya kavuşturmak zorundayız” diye konuştu. 


KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLAYACAK

Çarşının yeniden cazibe merkezi kimliğine kavuşması adına güçlü bir sinerji oluşturduklarını vurgulayan İsmail Kuş, “Alışveriş Günleri ile perakende tarihinin en büyük hediyelerinden birini veriyoruz” diye konuştu. İsmail Kuş, şöyle devam etti: ''Etkinliğin açılışı 22 nisan cuma günü saat 14:30'da Cumhuriyet Caddesi'ndeki kortej yürüyüşü ile başlayacak. 22 Mayıs'a kadar sürecek Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri kapsamında tüketiciler toplamda 100 liralık her alışverişleri için 1 çekiliş kuponu almaya hak kazanacak ve 10 otomobil, 10 laptop, ve 10 akıllı cep telefonu hediyelerinden birini kazanma şansı yakalayacak.''


KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖNE ÇIKARMALIYIZ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, esnafın kendini geliştirerek ve ahilik geleneğini bu güne taşıyarak ayakta kalacağına inandıklarını belirterek, ''Ancak kendi alışveriş anlayışımızı, kendi kültürümüzü ortaya çıkardığımız zaman başarılı oluruz. Günün şartlarına göre kendimizi yenilememiz gerekiyor” diye konuştu. 


Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım da, Tarihi Hanlar Bölgesi'nin, Bursa'nın alışveriş kültürünün ve merkezinin en önemli noktası olduğuna dikkat çekti. Bölgede turizm ve perakende potansiyelinin çok yüksek olduğunun altını çizen Özyıldırım, ''Bölge Unesco Dünya Mirası listesine girdi. Bu sadece çarşı esnafına bırakılmış bir miras değil, gelecek nesillere bırakacağımız bir emanettir” dedi. 


Toplantıda, Vali Yardımcısı Ergün Güngör ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da hazır bulundu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.