Hava Durumu

Amerika’ya Özel Karsan CNG’li Şehir Otobüsü Görücüye Çıktı!

Geliştirdiği toplu taşıma sistemleriyle şehirlere modern çözümler sunan yerli üretici Karsan, Kuzey Amerika pazarına özel olarak geliştirdiği “Buy America” şartlarıyla uyumlu “Karsan 40ft CNG” otobüsünü ilk kez Kanada’da düzenlenen UITP Dünya Küresel Toplu Taşımacılık Zirvesi’nde görücüye çıkardı. Toplu taşımacılığın geleceği olarak görülen çevreci ulaştırma çözümlerinin ön plana çıktığı zirvede, Karsan’ın CNG motorlu modeli büyük ilgi gördü. “Buy America” şartlarına uygun, ve ABD normlarında testleri başarıyla tamamlayan 12 metre uzunluğundaki Karsan’ın özgün yeni modeli 2017 yılı içerisinde satışa hazır hale gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Amerika’ya Özel Karsan CNG’li Şehir Otobüsü Görücüye Çıktı!
 Kuruluşunun 50. yılını geride bırakan ve Bursa’da yer alan  iki fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, ihracat hedefleri doğrultusunda küresel adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, küresel toplu taşımacılığın zirvesi olarak bilinen UITP (Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği) Dünya Küresel Toplu Taşımacılık Zirvesi’ne katılan Karsan, Kuzey Amerika pazarına özel olarak geliştirdiği “40ft CNG” modelini ilk kez bu zirvede görücüye çıkardı. ‘Değişime Öncülük Et’ temasıyla Kanada’nın Montreal kentinde gerçekleşen ve toplu taşımacılığın geleceği olarak görülen dijitalleşme ile çevrecilik konularının ön plana çıktığı zirvede, “Karsan 40ft CNG” modeli büyük ilgi gördü. ABD’nin saygın kurumlardan olan Altoona Otobüs Araştırma ve Test Merkezi’nin testlerini başarıyla tamamlayan 12 metre uzunluğundaki “Karsan 40ft CNG” 2017 yılı içerisinde satışa hazır hale gelecek.

 

İlk kez Kanada’da tanıtılan Buy America modelini, Karsan'ın dünyanın birçok kentinde elde etmiş olduğu tecrübeyle CNG gibi çağın gereklerine uygun teknolojileri harmanladığı yenilikçi bir araç olarak tanımlayan Karsan İş Geliştirme ve Projeler Direktörü Levent Erdoğan, “Zirvenin zamanlaması, ABD merkezli bir üretici ile halen görüşme halinde olduğumuz ve uzun yıllara dayanan kentsel ulaşım bilgi birikimi ve deneyimimizi daha küresel bir ölçeğe taşımayı hedeflediğimiz bugünler için çok önemliydi” ifadelerini kullandı.

 

“Minibüs evrensel bir çözüm olacak”

Karsan’ın kent içi taşımacılığa yönelik yenilikçi ve çevreci bakış açısını böylesine önemli bir zirvede dünyaya anlatmanın önemini de vurgulayan Levent Erdoğan, “Toplu taşımaya yönelik çevreci, ekonomik ve vizyoner yaklaşımımızı küresel profesyonellerden oluşan böylesine saygın bir kitleye gösteriyor olmak büyük bir onur. Öte yandan zirvede, düşük yoğunluklu saatlerde daha uygun maliyetli ve çevreci olduğunu kanıtlayan ve yüksek yoğunluklu saatlerde de yolcuların etkin şekilde ana arterlere ulaşım ihtiyaçlarını karşılama noktasında vazgeçilmez bir çözüm aracı olan minibüslerin olumlu yönlerini tartışma ve masaya yatırma imkânı da bulduk. Bir zamanlar gelişmekte olan kentlerin düşük maliyetli çözümü olan minibüsler, çok kısa bir süre içerisinde her geçen gün daha da artan ulaşım ihtiyaçlarına yönelik evrensel bir çözüm olacak. Bu kapsamda, Karsan, hem ürün hem hızmet olarak, Türkiye’den yerli marka yaratma yolunda somut adımlarını atmış oluyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.