Hava Durumu

'Ar-Ge Reform Paketi ekonomiye güç katacak'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Burkay, yeni Ar-Ge paketinin, tasarım faaliyetlerinin desteklenmesine ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine katkı sunacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
'Ar-Ge Reform Paketi ekonomiye güç katacak'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 6676 Sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 1 Mart'ta yürürlüğe girmesine ilişkin, "Yeni paket, tasarım faaliyetlerinin desteklenmesinden, Ar-Ge yatırımlarının teşvik edilmesine; nitelikli üretim yapısına geçişin hızlanmasından katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine büyük katkı sunacak" dedi.

‘’YENİ BİR İVME KAZANDIRACAK’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 26 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlan ve 1 Mart'ta yürürlüğe giren Ar-Ge Reform Paketi'ni değerlendiren Burkay, Türkiye'nin Ar-Ge, inovasyon ve tasarım hamlelerine yeni bir ivme kazandıracağını söyledi.

 Burkay, iş dünyası olarak Ar-Ge Reform Paketi'ni büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, "Yeni paket, tasarım faaliyetlerinin desteklenmesinden, Ar-Ge yatırımlarının teşvik edilmesine, nitelikli üretim yapısına geçişin hızlanmasından katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine büyük katkı sunacak. Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine klasik yöntemlerle ulaşmak mümkün değil. Ar-Ge olmadan, yeni fikirler üretmeden büyük hedeflere ulaşmamız mümkün değildir" diye konuştu. Oğulcan SARIŞEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.