Hava Durumu

“Arabulucuk” başarıya ulaştı

Kent ve ülke ekonomisine sunduğu katkılar kadar toplumsal değer üreten projelere yaptığı yatırımlarla da adından söz ettiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye’ye önderlik ederek hayata geçirdiği Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin meyvelerini toplamaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“Arabulucuk” başarıya ulaştı
Geçtiğimiz yılın Aralık ayında çıkan yangında büyük zarar gören Işıksoy Tekstil, 230 işçisiyle Arabulucu sayesinde uzlaştı. Söz konusu uzlaşma, işçi- işveren arasında tek seferde çözülen en büyük arabuluculuk dosyası olarak kayıtlara geçti. Türkiye’nin ilk ‘Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’ni hayata geçiren BTSO, 2015 yılının Ekim ayında gerçekleştirdiği ‘İleri Arabuluculuk Eğitimleri’ ile sistemin en iyi şekliyle işlemesine katkı sağladı. 72 saatlik eğitim programına Bursa Adliyesi Başsavcılığı, ticaret ve iş mahkemesi hâkimleri, Bursa Barosu, arabuluculuk dernekleri başkanları ve konusunda uzman Vegabet avukatlar katıldı. Söz konusu eğitimlerden yararlanan isimlerden biri olan Arabulucu Avukat Volkan Aksu, Işıksoy Tekstil ile çalışanları arasındaki dosyaları uzlaşmayla neticelendirdi.   

TÜRKİYE’DE BİR İLK

BTSO’nun ‘250 Büyük Firma Araştırması’nda 104’üncü sırada bulunan Işıksoy Tekstil’in Aralık ayında çıkan yangında büyük zarar gördüğünü hatırlatan Aksu, “Yaşanan yangından sonra Işıksoy Tekstil, çalışanlarını mağdur etmemek adına uzlaşma masasına oturdu. İşçiler de fabrikalarına sahip çıktı. Işıksoy Tekstil’in 230 çalışanı haklarını sonuna kadar aldı. Hem firma yönetimi hem de çalışanlar örnek bir tutum sergiledi. Tek seferde sayı itibariyle Türkiye’nin en büyük işçi-işveren ilişkilerini arabuluculuk uyuşmazlık yöntemi ile çözüme kavuşturmuş olduk” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.