Hava Durumu

Aracınız yaza hazır mı?

Uzmanlar, uzun yol seyahatlerin bollaştığı sıcak yaz mevsimine girerken, özellikle de bayram tatili için uzun yola çıkacak araç sahiplerini gerekli kontrol ve muayeneleri yaptırarak araçlarını yaz şartlarına hazırlamaları konusunda uyarıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Aracınız yaza hazır mı?
 -Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç: Özellikle uzun yola çıkacak olan araç sahipleri, yolculuk öncesi temel mekanik bakımları mutlaka yaptırmalı”…
Soğuk, karlı, buzlu kış günlerini geride bırakıp, tatillerle birlikte uzun yol seyahatlerinin artacağı sıcak yaz mevsimine girerken uzmanlar, sert kış koşullardan yorgun ve yıpranmış olarak çıkan araçlarını yeni iklim şartlarına hazırlamaları konusunda araç sahiplerini uyarıyor.
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, uzun yol seyahatlerin bollaşacağı yaz mevsimi öncesi araç sahiplerine gerekli kontrol ve bakımları yaptırarak araçlarını yaz şartlarına hazırlamaları konusunda uyarılarda bulundu. Erkoç, mevsim dönümlerinde araçlarda yapılması gereken teknik kontrol ve muayenelerin, temel mekanik bakımların önemine işaret ederken, Bizim özellikle uzun yola çıkacak vatandaşlarımıza önerilerimiz var. Kesinlikle araçlarının bakımlarını yaptırsınlar” dedi. Periyodik bakım kapsamında mutlaka otomobilin ateşleme sistemi, motor yağı, hava filtresi, polen filtresi ve yakıt filtresi kontrolü yapılması uyarısında bulunan Erkoç, Gerekiyorsa parçalar yenileri ile değiştirilmeli dedi.
Aydın Erkoç, kış ayları boyunca yıpranan sileceklerin, yaza girerken görevlerini tam anlamıyla yerine getiremeyeceği için silecek sistemindeki parçaların ayrı ayrı kontrol edilmesi, yıpranmış silecek lastiklerinin yenileri ile değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Erkoç, yaza hazırlık kapsamında ayrıca klima gazının eksikse yetkili servislerde tamamlattırılması, akü içindeki sıvı seviyesinin kontrol edilmesi ve eğer ömrünü tamamlamış ise akünün yenisi ile değiştirilmesi, soğutma sistemde yer alan bağlantı noktaları kontrol edilerek deforme olmuş hortum ve bağlantılarının değiştirilmesi ve su seviyesinin eksikse tamamlanması yarılarında bulundu.
-Rot, rotil, balans ayarları önemli;…
Mevsime uygun olmayan lastiklerin kazalara davetiye çıkardığını, bu yüzden yaza girerken öncelikle lastiklerin yazlık olanları ile değiştirilmesi gerektiğini belirten Erkoç, şunları söyledi:
“Mevsime uygun lastik kullanımının hayati önemde... Mevsim dönümlerinde lastik değişiminin ihmal edilmemesi gerekir. Ama bu da tek başına yetmez, bir araçta birçok sistem var ve hepsi de önemli. En iyisi yaza girerken araç sahiplerinin araçlarını kapsamlı biçimde genel bir muayene ve bakımdan geçirmesi. En önemlisi de araçlarında rot, rotil, balans ayar ve bakımları yapılmalıdır. Yola çıkmadan önce bunlar mutlaka yapılmalı. LPG’li araç kullananlar LPG bakımlarını yaptırmalı, benzinli araç kullananlar araçların bujilerinin, platinlerinin bakımları yaptırılmalı. Ama olmazsa olmazımız rot balans ve lastik. Bunlar hayati önem taşıyorlar. Ateşleme sistemi, motor yağı seviyesi, hava, polen ve yakıt filtreleri, silecekler, hepsi önemli. Araçta büyük teknik sorunlara, arızalara yol açmamak, güvenlik ve konfor içinde seyahat etmek için bu bakımlar mutlaka yapılmalı, eskiyen parçalar yenileri ile değiştirilmeli. Bu konularda vatandaşları uyarmayı bir görev sayıyor, tüm araç sahiplerine kazasız, güvenli, konforlu ve keyifli sürüşler diliyoruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.