Hava Durumu

Ay çekirdeğini rüzgar vurdu

“İnegöl alası” adıyla 2013 yılında tescillenen çerezlik ay çekirdeğinde hasat dönemi başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2017 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2017 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ay çekirdeğini rüzgar vurdu
 Geçtiğimiz günlerde şiddetli rüzgar sebebiyle yüzde 25 ile 30 arasında verim düşüklüğü yaşanan ay çekirdeğinde hasat başladı. Yaklaşık 15 bin dekar alanda üretilen ay çekirdekleri, İnegöl’e bağlı Ortaköy ve Deydinler arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kurutma alanında kurutuluyor.
Geçen yıl kilogramına 4,5-5,5 lira arasında alıcı bulan ay çekirdeğinde üretici bu yıl 6 lira fiyat bekliyor. Üretici Harun Bulut, “Hasada başladık. Şu an tam manada verim belli değil. Hasat tamamlandığında anlaşılacak. Şiddetli rüzgar bazı yerleri vurdu. Rüzgarın ardından Allah’tan yağmur gelmedi. Eğer yağmur da olsaydı bütün ay çekirdekleri giderdi. Öncesinde yağan yağmur zaten köklerini kalınlaştırdı, sonrasında kafaya döndü. Ardından da aşırı rüzgar kafaları yıktı. Yüzde 20-25 zarar var” dedi.

HASAT BİR HAFTA SÜRECEK
Hafta sonu hasat çalışmalarına başladıklarını ifade eden Bulut, “Bugün makineye vurduk, ardından sermeye başladık. İki gün güneşte kurur. Sonra eleğe giriyor ve çuvallanıyor. Tarladan satışa kadar süren hasat işlemleri yaklaşık bir haftayı buluyor” diye konuştu.

BU SENE  6 LİRAYI BULUR
Fiyatın henüz belli olmadığını belirten Harun Bulut, “Ürünü teslim aldıktan sonra fiyat belli oluyor. Geçen yıl 4,5 liraydı, 5,5 liraya da satan oldu. Bu sene 6 lirayı bulur diyorlar. Yine 5,5 lira olsa kurtarır” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.