Hava Durumu

“Azerbaycan’la ticari ilişkilerimiz her geçen yıl artmakta”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Türkiye’deki Azerbaycanlı İşadamları Birliği (TAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev ve beraberindeki heyeti ağırladı.MÜSİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ticari ilişkiler ve iş olanakları ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2019 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2019 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“Azerbaycan’la ticari ilişkilerimiz her geçen yıl artmakta”
 “Azerbaycan’la ticari ilişkilerimiz her geçen yıl artmakta”

Ziyarette konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, TAİB heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Azerbaycan’la olan ticari ilişkilerimiz her geçen yıl daha da artmakta. Ayrıca Azerbaycanlı iş adamlarının Rusya’da da etkinlikleri olduğunu biliyoruz. Bu anlamda kardeş ülkemiz olan Azerbaycan’la olan ticari ilişkilerimizin üstünde durmalı ve bunun gelişmesi için çalışmalar gerçekleştirmeliyiz” dedi.

MÜSİAD’ın 92 ülkede 223 şube ve temsilcilikle Türkiye’yi temsil ettiğini belirten Alpay, MÜSİAD’ın Azerbaycan’da da şubesi olduğunu söyledi. Alpay, “MÜSİAD Bursa Şubesi olarak bizde 300’e yakın üyemizle, çeşitli sektörlerde güçlü bir şekilde Bursa ekonomisine katkı sağlamaktayız. MÜSİAD olarak TAİB heyetinin ziyaretini gelecekteki iş birlikleri için oldukça değerli buluyoruz. Umarız ki bu ziyaret, ilerisi için her iki ülke içinde önemli iş olanakları sağlar ve her iki ülkeye ve iş insanlarına değer katar” diye konuştu.

“MÜSİAD güven veren bir STK”

TAİB olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini ifade eden TAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev de, MÜSİAD’ın da en çok önemsedikleri STK’lardan biri olduğunu belirtti. Nağıyev, “MÜSİAD dünyanın her yerinde tanınan ve çizdiği imajla güven veren bir sanayici, işadamları derneği. Bizler de gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle Azerbaycan’daki iş olanaklarını iş insanlarına anlatıyor ve iki ülke içinde faydası olacağına inandığımız fırsatlar bulmaya çalışıyoruz. Umuyoruz ki, Azerbaycanlı işadamları olarak, MÜSİAD ile birlikte stratejik ticari işbirliklerine imza atabiliriz” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, TAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev’e hediye takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.