Hava Durumu

Bakan Arslan: PTT'ye 5 bin işçi alınacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Büyüyen gelişen PTT'nin daha fazla hizmet vermesi adına bu sene 5 bin kişiyi aileye katmış olacağız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bakan Arslan: PTT'ye 5 bin işçi alınacak
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan PTT ile Türk Telekom arasında mobil iletişim alanındaki 2013'te başlayan Pttcell iş birliğinin 5 yıl süreyle uzatıldığı etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Bu yıl 2 bin 500 kişiyi işe alacaklarını daha önce açıkladıklarını belirten Bakan Arslan, "Ama ortaya koyduğumuz hedefler doğrultusunda bu senenin ikinci yarısında 2 bin 500 kişiyi daha aileye katacağız. Böylece büyüyen gelişen PTT'nin daha fazla hizmet vermesi adına bu sene 5 bin kişiyi aileye katmış olacağız" dedi.

2017 hedefi 1 milyon abone

PTT ile Türk Telekom arasında çok sayıda iş birliği fırsatı oluşturulduğunu ve bunlardan ilkinin 2013 yılında tanıtımı yapılan Pttcell markası olduğunu söyleyen Bakan Arslan, "Bugüne kadar 500 bin kişiye hizmet veren Pttcell için hedef bu sene bunu en az ikiye katlamak. Bu sene sonu itibarıyla 1 milyona çıkmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Türk Telekom ile PTT'nin sahip oldukları ortak gayrimenkulleri değerlendirme kararı aldığını anımsatan Bakan Arslan, "Türkiye ekonomisi için daha çok değer yaratmak için gayrimenkul geliştirme  ve değerlendirme anlamında iş birliği yapıyorlar. Ülkemizin bu iki köklü kurumu daha çok alanda birlikte çalışmasını arzuluyor ve destekliyoruz" diye konuştu.

"Mobil cihaz sayısı 75 kat artacak"

Bakan Arslan, her geçen gün veri trafiğinin katlanarak arttığı bir dönemde olduklarını dile getirerek, sosyal ağlar ve sosyal medyanın milyarları bulan kullanıcı sayısına ulaşmasının, uluslararası ilişkiler ve ticaretin yoğun olarak internet üzerinden yürütülmesinin bunun en önemli etkenleri arasında olduğunu aktardı.

Gelecek yıllarda mobil cihazlarının sayısının şu anda kullanılandan 75 kat daha fazla olacağının öngörüldüğünü dile getiren Bakan Arslan, veri kullanımının da bin kat artacağını bildirirken, böyle önemli bir alanda Türkiye'nin son 15 yılda ciddi atılımlar yaptığını ve dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer bulduğunu vurguladı.

Türkiye'nin fiber uzunlu ve mobil şebeke ağındaki gelişmesinden bahseden Bakan Arslan, 4.5G hizmetlerinden yararlanan abone sayısının 1 yılda 52 milyona yaklaştığının altını çizdi.

"E-ticareti artıracağız"

Mobil abone sayısının toplamında 75 milyonun üzerine çıktığını belirterek, mobil abone yoğunluğunun da yüzde 94'ü aştığını anlatan Bakan Arslan, dünyada 2,5 trilyon dolarlık e-ticaret pazarı bulunduğunu dile getirerek, "Biz 2016 yılında 10 milyar dolarlık ticaret gerçekleştirdik. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemi her geçen gün daha çok artan bir e-ticaret hacmi var. Bu sene hedefimiz 15 milyar dolara çıkması" ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan, e-ticaret konusunda Türk Telekom ile PTT arasında kurulabilecek iş birliğini fırsat olarak gördüklerini kaydederek, lojistik hizmetlerinde yapılacak iş birliği fırsatlarından bahsetti.




Kaynak: AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.