Hava Durumu

Bakan Çelik'ten gübre müjdesi...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gübredeki KDV indiriminin ardından Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla gübre fiyatlarında yüzde 10 -16,5 arasında bir indirime daha gidildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bakan Çelik'ten gübre müjdesi...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten çiftçiye gübre müjdesi geldi. Üreticinin en büyük girdi maliyeti olan gübrede, fiyatlar KDV’nin kaldırılması sonrası yüzde 10-16.5 arasında indirildi. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında Bakan Çelik, Bakanlık ve Tarım Kredi bünyesindeki çalışmaların ahengi ve hedefleri konusunda değerlendirme yapmak üzere kuruma ziyarette bulunduğunu söyledi. Kurumun Yönetim Kurulunun bazı şirketlerin birleştirilmesi, bazılarının da Makrobet lağvedilmesi yönündeki kararlarının neticesinde Tarım Kredi’nin 17 şirketinin bugün 8'e düştüğünü kaydeden Çelik, buradaki amaçlarının keyfi bir idari yapılanma olmadığını, özellikle verimliliğe dayalı bir idari yapılanma olduğunu söyledi. 

GÜBRE MÜJDESİ

Temel girdilerden olan gübrede, KDV'nin sıfırlanmasının hükümetin vaatlerinde yer alan önemli bir başlık olduğunu hatırlatan Çelik, hükümetin yüzde 18'lik KDV'yi vaat ettiği tarihte sıfırladığını söyledi. Bakan Çelik, şunları kaydetti: "Yüzde 18'lik KDV'den sonra yüzde 10 -16,5 arasında gübrede bir indirime gidilmiş bulunuyor. Çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu önemli bir karardır. Aralık ayında KDV indirilmeden 99,5 lira olan DAP gübresi, KDV indiriminden sonra 84-85 liraya iniyor. Şimdi de yüzde 16,35'lik bir indirimle DAP gübresi 68 liraya Türkiye'de çiftçimiz tarafından alınabilir’’ dedi.

AİLE İŞLETMELERİNE GÜZEL HABER

Küçük üreticilerin, aile işletmelerinin güçlendirilmesiyle ilgili de çalışma yaptıklarını anlatan Çelik, "Küçük işletmelerin krediye erişiminde bazı zorluklar yaşanıyordu. Özellikle hayvansal üretimde bulunan aile işletmelerimiz 10 büyük baş hayvana sahip iseler krediden yararlanma imkanları vardı, bunu Ziraat Bankası ile yaptığımız görüşmede 5 büyükbaş hayvana indirmiş bulunuyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.