Hava Durumu

Bakan Müjdeyi Verdi: 55 Bin Sağlık Personeli Alınacak

Sağlık Bakanı Demircan, 2018 yılında yaklaşık 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personeli ve çalışan alacaklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bakan Müjdeyi Verdi: 55 Bin Sağlık Personeli Alınacak
 

AA Editör Masası'na katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Sağlık çalışanlarımızın şartlarını iyileştirmek için bir yasal çalışma yapıyoruz. 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personelini bünyemize katacağız" dedi.

"YIPRANMA PAYI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPACAĞIZ"

Demircan, "Ocak ayı içerisinde Başbakanımıza bir sunum yapacağız. Bu bekledikleri yıpranma payı, emekli maaşlarındaki düşüklük ve performanstaki ölçütler, bunlarla ilgili çalışmalarımız bittikten sonra paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Demircan, hekim atamalarına ilişkin, 12 bin 500 hekimin kuraya dahil olduğunu, aralık ayı itibarıyla 11 bin 233'ünün atandığını ve bin 200 civarında hekimin ise güvenlik soruşturmalarının sürdüğünü bildirdi.

"UYGUN PERSONEL RAJİMİ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ"

Taşeron sisteminin kalkmasından sonra bundan sonraki sistemi yeniden gözden geçireceğiz. Herkesin statüsünü belli bir standart içine getirmemiz lazım. Sağlığın kendi gerekliliğine uygun bir personel rejimini oluşturmak zorundayız.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.