Hava Durumu

Başkan Erdoğan'dan "Kur Baskısı" Çıkışı: Milli Parayla Ticaret, Baskıyı Frenler

Başkan Erdoğan, Brüksel dönüşü uçakta yaptığı açıklamada "Kur baskısını, milli parayla ticaret frenler" açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2018 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başkan Erdoğan'dan "Kur Baskısı" Çıkışı: Milli Parayla Ticaret, Baskıyı Frenler
 Başkan Recep Tayyip ErdoğanBrüksel dönüşü uçakta yaptığı açıklamada "Kur baskısını, mili parayla ticaret frenler" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİDE SÖYLEM BİRLİĞİ ÖNEMLİ"

Başkan Erdoğan, "Makro ve mikro ekonomik dengeler anlamında hassasiyetimizi korumaya devam edeceğiz. Bu hususta kararlılık önemli. Ekonomide söylem birliği de çok önemli. Her ağızdan ayrı bir ses çıkmamalı. Olumsuzluklara fırsat vermeyeceğiz" açıklaması yaptı.

"ALIŞVERİŞİ MİLLİ PARALARLA YAPTIĞIMIZ ORANDA KUR BASKISI DA AZALACAK"

Erdoğan, "Kur baskısı sadece Türkiye için değil, her yer için geçerli. Kur baskısı denen olayı frenleyebilecek olan en iyi araçlardan biri, uluslararası platformda milli paralarla ticaret yapmaktır. Bunu Rusya ile konuştuk, kısmen başladık. İranile kısmen başladık. Çin ile de konuşuyoruz. Ticaret Bakanlığımızın, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın bu konudaki görüşmeleri çok önem arz ediyor. Alışverişi milli paralarla yaptığımız oranda kur baskısı da azalacaktır. Ama bunu tümüyle sıfırlamak tabii ki mümkün değildir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.