Hava Durumu

BEBKA’dan 16 milyon hibe

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2016 yılında havacılık, raylı sistemler, savunma sanayi programına 12 milyon lira mermer ve doğaltaş sektörüne ise 4 milyon lira olmak üzere toplamda 16 milyon lirayı projelere hibe olarak tahsis edileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BEBKA’dan 16 milyon hibe

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), ‘2016 Yılı Mali Destek Programları’nı Bursa’da düzenlenen toplantıyla açıkladı. Sürdürülebilir kalkınma anlayışını hayata geçirmek amacıyla Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren BEBKA, 2016 yılında iki alandaki projelere destek verecek. Havacılık, raylı sistemler ve savunma sanayi programına 12 milyon lira, Bilecik mermer ve doğaltaş sektörü programına ise 4 milyon lira olmak üzere teklif çağrılarında toplam 16 milyon lira projelere hibe olarak tahsis edileceği belirtildi.Havacılık, raylı sistemler, savunma sanayi programına Bursa, Eskişehir, Bilecik illerinden başvuru alınacakken, mermer ve doğaltaş sektörü mali destek programına ise, yalnızca Bilecik ilinde faaliyet gösteren işletmelerin başvuruda bulunabileceği ifade edildi. BEBKA tarafından Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te bilgilendirme toplantıları yapılacağı açıklanırken, ayrıca proje hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla ücretsiz proje yazma eğitimleri de gerçekleştirilecek.

‘ARGE MERKEZİ ARTTIRILMALI’
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Biz Bursa, Eskişehir ve Bilecik olarak kendi özelliklerimize ve şehirlerin stratejik özelliklerine uygun işlere destek olmamız gerekiyor. Bursa’nın stratejik hedefi sanayi dönüştürmemiz gerekiyor. Katma değeri daha yüksek ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Ar-Ge merkezlerini arttırmamız gerekiyor. İnovatif ürünler üretmemiz ve markalaşmamız lazım. O zaman bölgenin ajansı da buna uygun işler yapmalıdır. Bunun haricinde havacılıkta, raylı sistemlerde ve savunma sanayin de bundan sonra Bursa ilerlemelidir. Bu kentin başaramayacağı hiç bir şey yok. Ben bu kentin üretemeyeceği hiçbir şeyin olmayacağını inanıyorum” diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.