Hava Durumu

Beyanname fazlalılığı ortadan kalkacak

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın düzenlediği geceye katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, muhtasar beyannamesi ile sigorta prim ve hizmet beyannamesini aynı format içinde birleştireceklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Beyanname fazlalılığı ortadan kalkacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın (İSMMMO) seçimli genel kurulu öncesi düzenlenen Meslekte Birlik Grubu Yönetime Yürüyüş Gecesi'nde, Türkiye'nin yazılım değiştirme döneminin geldiğini kaydetti.  Soylu, "hizmetkar bir devlet anlayışını ortaya koyabilmenin" önem arz ettiğini aktararak, "Hizmetkar devlet demek sadece hizmet etmek demek değil. Hizmetkar devlet demek, vatandaş ile birlikte düşünebilmek, onunla birlikte algılayabilmek, onu hissedebilmek ve onun taleplerini yönetime taşıyabilme konusunda bir kabul ortaya koyabilmektir." değerlendirmesinde bulundu.

REFORMLAR DÖNEMİ OLACAK

Soylu, beyan fazlalılığı anlayışından kurtulacaklarını belirterek, "Hem muhtasar beyannamesini hem de sigorta hizmet ve primler beyannamesini aynı format içinde, tek beyanname ile sağlayabilecek bir anlayışı çok yakın bir zamanda sizlerle buluşturacağımızı ifade etmek istiyorum." dedi.

Gelecek dönemde birçok reforma imza atacaklarını anlatan Soylu, yürüttüğü bakanlığın Avrupa'nın pek çok ülkesinde sosyal diyalog bakanlığı olarak geçtiğini anımsattı. Soylu, diyalog üzerinden aslında hükümete toplumun bütün kesimlerinin taleplerini ileten ve bu konuda onların tarafında bulunan bir anlayışı gerçekleştiren bir bakanlık olarak nitelendirildiğini dile getirdi.

Soylu, "Ancak bizim mali disiplin denilen anlayıştan kopmamamız esastır. Çünkü Türkiye bunun bedelini acı ödedi." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.