Hava Durumu

"Bit Pazarı"nda yaprak kımıldamıyor

Yüzyıllardır Bursalıların ucuz alışveriş yaptığı tarihi Bat Pazarı'nda esnaf işlerinin azalmasından şikayetçi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
"Bit Pazarı"nda yaprak kımıldamıyor
 Yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla hareketlense de aynı yoğunluk Bat Pazarı'nda görülmüyor. Bat Pazarı esnafı, ucuza mal satmalarına rağmen müşteri gelmemesinden şikayetçi. Büyük mağazalarda 200 liraya satılan pantolon ve ceketlerin Bit Pazarı'nda 100 liraya alınabileceğini dile getiren esnaf, eski bayramları mumla aradıklarını ifade etti. Tarihi dokusunu korusa da eski müşterilerini modern alışveriş merkezlerine kaptıran Bat Pazarı'nda gömlek ve pantolon fiyatları 15 liradan başlarken, 50 liraya dahi ceket bulunabiliyor. 
Eski bayram yoğunluğunun olmadığını ifade eden çarşı esnafı ve Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Fikret Öztaş, “Biz kesinlikle aldığımız mallarda kaliteye önem veriyoruz. Müşterinin kesesini düşünüyoruz. Eski bayramlardaki işlerimiz de yok. Eskiden bayram öncesi dükkanı boşaltırdık. Şimdi bayram öncesi sadece üç gün iş yapıyoruz. İnsanların alışveriş merkezine yönelmesi bizi mağdur etti” şeklinde konuştu.
"Bit Pazarı" olarak bilinen Bat Pazarı'nın 500 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve çarşıdaki ürünlerin AVM’lere kıyasla yarı yarıya düşük fiyatlara satıldığını ifade eden esnaf Hikmet Öztaş da bayram öncesi yaşanan durgunluktan şikayetçi. Çarşıda kaliteli ürünler sattıklarını ifade eden Hikmet Öztaş, "AVM’lerden ve caddelerdeki mağazalardan yarı fiyatına satış yapıyoruz. Burada kaliteli bir ceket 90-100 lira civarında bir fiyata alınabiliyor. Gömlekler 20-25 liraya satılıyor. Pantolonlar ise 35-50. Hepsi kaliteli. Burada kalitesiz mal satmamız mümkün değil, çünkü pazar esnafı bu işi babadan oğula yüzyıllardır sürdürüyor” dedi.
Müşteriler ise Bat Pazarı'nı ucuzluğu sebebiyle tercih ettiklerini ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.