Hava Durumu

BTSO, Tekstil sektöründe gündemi belirliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kamu alımlarında fonksiyonel ve teknik tekstil ürünlerinde yerlilik oranının arttırılması için çalışmalarını hızlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BTSO, Tekstil sektöründe  gündemi belirliyor

 BTSO’nun sektörlerin geleceğine yön veren konsey toplantıları tüm hızıyla sürüyor. BTSO’nun 18 sektör konseyinden birisi olan Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi gerçekleştirdiği toplantısında sektöre ilişkin konuları masaya yatırdı.Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO Tekstil Hazır Giyim Sektör Konseyi Başkanı Mustafa Taşdelen ve firma temsilcileri katıldı. Programda ayrıca Kocaeli Sanayi Odası’nı temsilen tekstil sektörüne dönük firmaların yer aldığı 5. Meslek Komitesi’nin üyeleri de yer aldı.Tekstil sektörünün Türkiye ekonomisinde büyük bir güce sahip olduğunu kaydeden BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, konseyler aracılığıyla sektörlerin önünü açan çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi. İş Nakitbahis dünyasından gelen talep doğrultusunda Ur-Ge Projesi’ni hayata geçirdiklerini de anlatan İsmail Kuş, Türkiye’de bir ilk olan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin de sektöre büyük değer kattığını vurguladı.

TEKNİK TEKSTİLDE PAYIMIZI ARTIRMALIYIZ
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sektörün mevcut üretim yapısını orta ve ileri teknolojiye hızlı bir şekilde entegre etmesi gerektiğine işaret etti. Sektöre ilişkin sorunların lobi faaliyetleri ile hızlı bir şekilde çözülebileceğini anlatan Ulcay, “Ülke olarak tekstilde üst sıralara çıkmak istiyorsak, klasik tekstilden çıkıp orta ve ileri teknoloji ürünlere geçişe daha fazla önem vermeliyiz. Bursa’ya kazandırılacak olan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi bu konuda farkındalık oluşturacak bir merkez olacaktır. Bizler de Uludağ Üniversitesi olarak tekstilin geleceği adına hazırlanan çalışmalara her türlü akademik desteği vermeye hazırız”” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.