Hava Durumu

BTSO Üyeleri ABD ve Rusya’da

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında iş dünyası temsilcilerini ABD ve Rusya’da düzenlenen mobilya ve inşaat fuarlarıyla buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2017 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2017 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BTSO Üyeleri ABD ve Rusya’da
 Türkiye’deki oda ve borsalara rol model olan Küresel Fuar Acentesi Projesi ile BTSO üyeleri farklı ülkelerde düzenlenen fuar ziyaretlerini sürdürüyor. Amerika’nın New York kentinden düzenlenen ICFF 2017 mobilya ev tekstili ve dekorasyon fuarı ile Rusya’da düzenlenen Arch Moscow inşaat ve mimarlık fuarını ziyaret eden Bursalı firmalar, sektörlerindeki son gelişmeleri yakından takip etme fırsatı yakaladı.

 

ABD’DE İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Türkiye’nin mobilya sektörü ihracatı ve üretiminde marka değere sahip olan Bursa’da sektör temsilcileri New York’taki ICFF fuarında global arenadaki rakiplerinin üretim teknolojileri ve tasarımlarını görme imkanı buldu.  BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener’in de katılımıyla sektörde faaliyet gösteren BTSO üyesi 30’u aşkın temsilcisi, fuar ziyaretinin yanı sıra Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TACCI) ziyaret ederek, ABD’li sektör temsilcileriyle iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

 

İNŞAAT SEKTÖRÜ FİRMALARI MOSKOVA’DA

BTSO, ayrıca inşaat, mimarlık ve dekorasyon sektörü temsilcilerini de Rusya’da düzenlenen Arch Moscow 2017 Fuarı ile buluşturdu. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses’in başkanlığındaki heyet, Moskova Mimarlar Odası’na yapılan ziyarette Rus iş dünyası temsilcileriyle de bir araya geldi.

 

“DÜNYADAKİ GELİŞMELERİN GERİSİNDE KALAMAYIZ”

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında düzenlenen fuarların Bursa iş dünyasının sektörlerindeki gelişmeleri takip etmesini sağladığını vurguladı. 2013 yılından bu yana düzenlenen ve 4 bine yakın sektör temsilcisinin katıldığı programlarda çok sayıda firma temsilcisinin önemli iş bağlantıları kurduğunu kaydeden Şener, “BTSO’nun desteklerinin yanı sıra KOSGEB tarafından da fuarlara katılan firmalara, yakın ülkeler için 3.000 TL, uzak ülkeler için ise 5.000 TL’ye kadar destek veriliyor. BTSO olarak üyelerimizin her zaman yanındayız. Firmalarımızın dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmasını istemiyoruz. Fuarlara katılan her firmamıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

“FUARLARIMIZ DEVAM EDECEK”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, Rusya’da inşaat sektörü temsilcilerine yönelik düzenlenen fuarın firmalar açısından oldukça verimli geçtiğini kaydetti. Hasan Gürses, “Rusya’ya yaptığımız iş gezisi programımız, üyelerimize ciddi katkı sağladı. 2017 yılında fuar organizasyonlarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 RUSYA’DAN İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ

BTSO Meclis Üyesi ve Heyet Başkanı Eyüp Yetim, 60’a yakın katılımcının stant açarak projelerini sergilediği fuarı bu yıl 40 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade ederek, “Özellikle Moskova Mimarlar Odası ile çok güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Bursa ile işbirliği yapmak istediklerini bizlere aktardılar. Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin hızla güçlendiğini bizzat gördük” dedi.

 

BTSO Meclis Üyesi ve Heyet Başkanı Mümin Yılmaz, ABD’de düzenlenen ICFF 2017 fuarına 800’den fazla katılımcının stant açtığını ve yaklaşık 35 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getidi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.